Obveščamo vas, da so znani so novi termini in lokacija za predstavo Vsi ptice.
Kupci, ki ste kupili vstopnice za premiero 2. 9., zamenjate vstopnice za nov termin premiere, ki bo 12. 10. 2020 ob 19.00 v Križevniški cerkvi.
Imetniki vstopnic za termine 4. 9., 5. 9., 6. 9., 7. 9. pa lahko zamenjate vstopnico za sledeče termine, ki bodo na novi lokaciji Križevniška cerkev ob 19.00: 13. 10., 14. 10., 31. 10., 14. 11., 22. 11. in 27. 11.
Število vstopnic za posamezen termin je omejeno, za to vam svetujemo čimprejšnjo menjavo vstopnic na Blagajni Križank ali preko e-maila ljubljanafestival@mojekarte.si (potrebno je predložiti vstopnico).

Vse imetnike vstopnic za uprizoritev muzikala Lolita, ki je bila predvidena 24. 8., obveščamo, da je nov termin uprizoritve 30. 11. ob 19.30 v Cankarjevem domu.
Imetnike vstopnic za uprizoritev, ki je bila predvidena 25. 8., obveščamo, da je nov termin uprizoritve 1. 12. ob 19.30 v Cankarjevem domu.
Potrebna je menjava vstopnic, ki jo opravite pri Blagajni Križank.

V kolikor vam nova termina ne ustrezata se prav tako obrnite na Blagajno Križank.

V zaprtih javnih prostorih sta obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok.

TANGO, balet

20. julij 2020
20:00
Linhartova dvorana, Cankarjev dom
35, 29 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Edward Clug, režiser in koreograf
Valentina Turcu, asistentka koreografa
Marko Japelj, scenograf
Leo Kulaš, kostumograf

Balet SNG Maribor

Tango je neodvisni koreografski prvenec Edwarda Cluga, s katerim je leta 1998 utrdil svoje ime v Sloveniji in tujini. Pri tem projektu je sklenil sodelovanje s kostumografom Leom Kulašem in scenografom Markom Japljem, ki sta postala njegova stalna umetniška sopotnika. Predstava vsa ta leta v skoraj enourni dramatični zgodbi s svojo senzualnostjo vedno znova in znova osvaja kritiko in gledalce. Tango se pojavlja kot parafraza za življenje; nakazuje se le na rahlo skozi posamezne elemente, ujete v vrtinec strasti in bolečine. Očarljivi gibi tega poetičnega plesa, združeni v dualnost tenkočutne lepote in surove žalosti, ustvarjajo razpoloženje, v katerem zaživijo vzdušje brezupnosti, seksualna nelagodnost, silovita moška tekmovalnost in gospodovalnost, dvojna morala žensk in predanost v usodo. Virtuozna izvedba mariborskega baletnega ansambla ter fascinantno melodično zlitje plesa in glasbe ustvarita brezčasno predstavo, ki povleče v vrtinec strasti in ljubezni.

Pomembne informacije

Splošni pogoji