Stanley Clarke

Beka Gochiashvili, klavir, klaviature
Evan Garr, violina
Cameron Graves, klaviature
Salar Nader, tabla, tolkala
Shariq Tucker, bobni

Koncert bo v Križankah!
9. julij 2019
21.00
Križanke
25 € (Na dan koncerta: 35 €)

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

KONCERT STANLEYJA CLARKEA BO V KRIŽANKAH. PRIPOROČAMO USTREZNO ZAŠČITO PRED DEŽJEM. HVALA ZA RAZUMEVANJE.

  • legendarni virtuoz na bas kitari
  • štirikratni prejemnik nagrade grammy
  • izjemno dovršen skladatelj filmske in televizijske glasbe
  • sodeloval z velikani jazza, oder si je delil tudi z Bobom Marleyem in Milesom Davisom
  • s pianistom Chickom Coreo in bobnarjem Lennyjem Whiteom je soustanovil eno najvplivnejših jazz-fusion zasedb Return To Forever

Popusti za koncert Stanleyja Clarka ne veljajo.

Ob sočasnem nakupu vstopnic za koncert Marcusa Millerja in koncert Stanleyja Clarka, je cena vstopnic za oba dogodka 45€. Paket vstopnic za oba koncerta je na voljo samo na Blagajni Križank.

Stanley Clarke, električni bas, kontrabas
Beka Gochiashvili, klavir, klaviature
Evan Garr, violina
Cameron Graves, klaviature
Salar Nader, tabla, tolkala
Shariq Tucker, bobni

Stanley Clarke, štirikratni prejemnik nagrade grammy, je v svoji več kot 45 let dolgi glasbeni karieri pridobil status legendarnega virtuoza na bas kitari. Je prvi basist v zgodovini, ki z enako intenzivnostjo igra tako električno bas kitaro kot kontrabas, ter prvi jazz-fusion basist, ki je s svojo ustvarjalnostjo in z razprodanimi koncerti po vsem svetu postal tako priljubljen, da je pristal tudi na naslovnicah revij. Izdal je več kot 40 albumov. S pianistom Chickom Coreo in bobnarjem Lennyjem Whiteom je deloval v eni najvplivnejših jazz-fusion zasedb Return To Forever, ki je skupaj z Weather Report in Mahavishnu Orchestra zaznamovala zgodovino glasbe. Davnega februarja 1975 so Return To Forever prvič nastopili v Ljubljani in razprodali Halo Tivoli. Chick Corea, Lenny White in Stanley Clarke so se vrnili v Slovenijo leta 2009 in nastopili v Cankarjevem domu. Stanley je izjemno dovršen skladatelj filmske in televizijske glasbe, prisoten v več kot 65 projektih, med katerimi so tudi naslednji filmi: Boyz N The Hood (1991), biografski film Tine Turner What’s Love Got To Do With It (1993), Romeo Must Die (2000), The Transporter (2002), Best Man Holiday (2013) in uspešnica Barbershop: The Next Cut (2016). Za svoje dosežke je bil trikrat nominiran za nagradi emmy ter BMI. Leta 2014 je bil Clarke povabljen v članstvo prestižne Akademije za filmsko umetnost in znanost. Sodeloval je z velikani jazza, kot so Quincy Jones, Joe Henderson, Pharoah Sanders, Stan Getz, Dexter Gordon, Art Blakey, Gil Evans, Horace Silver, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Jean-Luc Ponty, George Duke, Tony Williams, Jan Hammer, ter ikonami pop glasbe, kot so Stevie Wonder, Aretha Franklin, Paul McCartney, Chaka Khan, Jeff Beck, Keith Richards, Ronnie Wood. Oder pa si je delil tudi z Bobom Marleyem in Milesom Davisom. V Sloveniji bo tokrat nastopil prvič s svojo zasedbo.

Pomembne informacije

Splošni pogoji