RAZPRODANO

SPET AKUSTIKA
TOMAŽ DOMICELJ, kitare, orglice, vokal

Gostja: Tinkara Kovač, vokal, flavta

13. julij 2022
21.00
Peklensko dvorišče
19 €
RAZPRODANO

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Ob festivalskem jubileju in izidu dvojnega albuma Jubilej, na katerem je Tomaž Domicelj zbral delček nastopov, ki jih je v sedmih letih šestkrat nanizal na treh prizoriščih Ljubljana Festivala, se zdaj obeta njegov novi dogodek, zgovorno naslovljen Spet akustika.
Avtor številnih ponarodelih uspešnic in na stotine drugih skladb bo ob spremljavi akustičnih kitar in orglic ponovno v “butični” maniri prevzel magično prizorišče Peklenskega dvorišča, pri čemer se mu bo tokrat prvič pridružila tudi gostja, Tinkara Kovač. Na lanskem koncertu Skoraj akustika je z eno samo pesmijo, Domiceljevim prevodom pretresljive filmske pesmi La vita e bella (Življenje teče še naprej), nenapovedano prevzela občinstvo v preddverju Križank, letos pa bo njen prispevek vsekakor precej daljši.
Tinkara Kovač sodi v sam vrh slovenske popularne glasbe, njene prepričljive predstave pa so v petindvajsetletni karieri segle tudi čez naše meje. Začenši s tržaškim glasbenim konservatorijem, kjer je diplomirala na oddelku za flavto, prek najrazličnejšega sodelovanja s številnimi svetovno znanimi rockerji (Ian Anderson, Robert Plant, Dan Lavery …) do letošnjega nastopa v Dubaju, kjer je predstavljala Slovenijo na svetovni razstavi. Evrovizijsko občinstvo pa jo je pred leti v Københavnu uvrstilo v finale tega največjega svetovnega glasbenega festivala.
»Spet akustika bo letos, v luči nedavnih in trenutnih domačih in svetovnih razmer, zagotovo nabita z najrazličnejšimi čustvi,« pove Domicelj. »To bo tako rekoč angažirano romantičen koncert.« Tinkara pa doda: »Pravzaprav romantično angažiran …«

Pomembne informacije

Splošni pogoji