Skoraj akustika
Tomaž Domicelj

5. julij 2021
19.00
Preddverje Križank
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.


Tomaž Domicelj, kitara, orglice, vokal
Gost: Primož Grašič, kitara

Predprodaja vstopnic se je zaključila 19. maja. Člani kluba Festivala Ljubljana so v redni prodaji upravičeni do 10% popusta na nakup vstopnic. V klub se lahko včlanite tukaj.

Tomaž Domicelj na svojem tradicionalnem butičnem koncertu vsakič preseneti tudi s povabilom gosta ali dveh in tokrat ne bo nič drugače. Primož Grašič, dve desetletji mlajši od Tomaža, bo s svojim virtuoznim kitarskim muziciranjem in improviziranjem dodal Domiceljevim skladbam in interpretacijam prav posebno razpoloženje, izhajajoče iz več tisoč Grašičevih preigranih koncertov v Evropi in Ameriki. Tomaž sicer ne sodi v sam vrh jazzovskih izvajalcev, s katerimi Primož še vedno kroji svojo glasbeno pot, sta pa radoživa glasbenika osebna in družinska prijatelja še iz časov, ko je Grašič šele začel resno brenkati. Tudi sodelovanja v širšem konceptu jima niso tuja, naj bodo to najrazličnejši mali radijski koncertni utrinki ali snemanja in nastopi z Big Bandom in drugimi orkestri RTV Slovenija.
Skoraj akustika bo prvo uradno nekajurno sodelovanje dveh slovenskih glasbenih ikon: kantavtorja, tekstopisca, prevajalca, kitarista in orgličarja Tomaža Domicelja ter kitarista, aranžerja, komponista, producenta in studijskega mačka Primoža Grašiča. Mirne romantično tekoče vode in občasni burni ognjemeti ter vsemogoči vmesni z glasbo primerljivi naravni in spontani koncertni odtenki bodo zazveneli iz najmanj pol ducata akustičnih in letos tudi električnih kitar obeh mojstrov. Domiceljeva besedila, tako pevska kot govorna, pa vedno še dodatno aktualizirajo in popestrijo domače in svetovne dogodke in odmeve.

Pomembne informacije

Splošni pogoji