SISI – Bilo je nekoč v času cesarja

Ples

30. avgust 2016
20.30
Križanke
39, 29

Pomembne informacije

Splošni pogoji

ExperiDance Production, plesni ansambel Sándorja Romána
Budimpeški romski simfonični orkester

Režiser, koreograf: Sándor Román
Idejni režiser: Tibor Vona
Napisal: Zsolt Meskó
Kostumi: Ildikó Debreczeni
Oblikovalec scene, drugi režiser: Zsolt Meskó
Koproducent: Nándor Beke Farkas
Producent: Tibor Vona

Sándor Román nastopa od svojega desetega leta. V ZDA, Kanadi in Evropi se je izobraževal iz ljudskih plesov, klasičnega baleta in sodobnih plesnih tehnik. Svojo bogato kariero je usmeril v revolucioniranje kulture madžarskega ljudskega plesa. Leta 2000 je ustanovil svoj ansambel, ExperiDance Production, pri katerem premišljeno združuje madžarsko folkloro in moderni ples. Ustvaril je edinstven plesni stil, ki ga predstavlja v dih jemajočih predstavah, s katerimi doživlja izjemne uspehe. Nova predstava Sisi ponese občinstvo na dvor avstro-ogrskega cesarstva. Epizode noči plesnega večera, polne hrepenečih neizpolnjenih želja, je navdihnila legenda o lepi Sisi, uporniški cesarici, in drznem grofu Andrassyju, ljubezenski trikotnik pa tu ustvari še lepo cigansko dekle. Na odru je združenih 28 plesalcev ansambla ExperiDance Production in 40 solistov Budimpeškega romskega simfoničnega orkestra.

Častna pokroviteljica je veleposlanica Madžarske Nje. eksc. gospa Edit Szilágyiné Bátorfi.

Pomembno :

Snežne padavine so aprila poškodovale streho poletnega gledališča Križank. Prireditve se bodo nadaljevale, del prizorišča, ki je namenjen občinstvu, je trenutno nepokrit. 

 

Video

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Sorodni dogodki

SISI – Bilo je nekoč v času cesarja

Ples
29. avgust 2016 ob 21.00

Cankarjev dom

29

avgust

ponedeljek

21.00

Cankarjev dom

BERIOZKA

27. julij 2016 ob 21.00

Cankarjev dom

27

julij

sreda

21.00

Cankarjev dom

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS št. 174/ 2021) lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom predpisane pogoje. Več informacij tukaj.