Vse obiskovalce obveščamo, da je 4. koncert Godalnega kvarteta Tartini, ki je bil predviden v torek, 31. januarja, zaradi bolezni prestavljen na 21. februar. Lokacija in ura pričetka ostaneta nespremenjena, zato menjava vstopnic ni potrebna.

Prav tako imetnike vstopnic za odpovedane septembrske ponovitve predstave Penelopiada obveščamo, da so znani novi termini v februarju.
Več informacij najdete tukaj.

HÉLÈNE GRIMAUD, klavir
MANFRED HONECK, dirigent
SIMFONIČNI ORKESTER IZ PITTSBURGHA

18. avgust 2022
20.00
Cankarjev dom
59 €, 49 €, 39 €, 29 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji


  • Odlična pianistka Hélène Grimaud se je uveljavila tudi kot predana zaščitnica divjih živali, sočutna borka za človekove pravice in kot pisateljica
  • Skladatelj Gustav Mahler je začel dirigentsko kariero v Ljubljani

Program:
E. Schulhoff: Pet skladb za godalni kvartet (prirejeno za godalni orkester in tolkala)
M. Ravel: Koncert za klavir in orkester v Gduru
G. Mahler: Simfonija št. 1 v D-duru, »Titan«

Enigmatično pianistko francoskega rodu Hélène Grimaud kritiki občudujejo zaradi občutenih interpretacij, ki na poslušalce vedno znova naredijo močan vtis. Pri 17 letih jo je Daniel Barenboim povabil k sodelovanju s Pariškim orkestrom, to pa ji je odprlo vrata na odre z najznamenitejšimi orkestri; med drugimi je sodelovala z Berlinskimi filharmoniki (Claudio Abbado) in Newyorško filharmonijo (Kurt Masur). Grimaud poleg umetniške kariere izpolnjuje svoje poslanstvo tudi kot ustanoviteljica organizacije Wolf Conservation Center, ki skuša preprečiti izumrtje ogroženih vrst. S severnoameriškim Simfoničnim orkestrom iz Pittsburgha – ta velja za enega najboljših ameriških orkestrov – bo pod taktirko njihovega dolgoletnega umetniškega vodja Manfreda Honecka, ki se je po letih orkestrske igre na mestu violista Dunajskih filharmonikov kot dirigent oblikoval pri Claudiu Abbadu, izvedla jazzovsko obarvani in z občuteno melodijo srednjega stavka v večnost zapisani Koncert za klavir in orkester v G-duru  Mauricea Ravela. Ob bok klavirskemu koncertu je umetniški vodja orkestra postavil Simfonijo št. 1 v D-duru  Ravelovega starejšega sodobnika Gustava Mahlerja in Pet skladb za godalni kvartet  češkega skladatelja Erwina Schulhoffa.

Zagotovite si paket Glasbena Ljubljana

Pomembne informacije

Splošni pogoji