ODPOVEDANO

Sergej Dogadin, violina

5. Zimski festival

Otvoritev 5. Zimskega festivala
18. januar 2021
19.30
Slovenska filharmonija
29 €, 19 €
ODPOVEDANO

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Simfonični orkester RTV Slovenija
SERGEJ DOGADIN
, violina
RICARDO CASTRO, dirigent

Program:
L. Bernstein: Uvertura k opereti Candide
P. I. Čajkovski: Koncert za violino in orkester v D-duru, op. 35
***
H. Villa-Lobos: Bachianas Brasileiras, št. 4
I. Stravinski: Ognjeni ptič, baletna suita (verzija iz 1919)

Otvoritveni koncertni večer Zimskega festivala bo zaznamoval sijajni ruski violinist Sergej Dogadin, vzhajajoče ime v svetu klasične glasbe. Dogadin je zmagal na številnih najprestižnejših violinskih tekmovanjih, uspehi pa so ga vodili k povabilu Valerija Gergijeva k nastopu z njim in Orkestrom Marijinega gledališča iz Sankt Peterburga na poletnih festivalih po Evropi. Poleg tega je sodeloval na turneji zmagovalcev tekmovanja Čajkovski na Japonskem. Dogadin trenutno nadaljuje študij pri Borisu Kuschnirju na Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti na Dunaju. Igra na violino Domenica Montagnana iz leta 1721, izposojeno iz zbirke Rin v Singapurju. Sergeja Dogadina bo spremljal Simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko brazilskega dirigenta in pianista Ricarda Castra, ki je v svoji karieri s priznanimi orkestri igral in dirigiral po uglednih svetovnih koncertnih dvoranah. Leta 2007 je na povabilo vlade zvezne države Bahia v Braziliji ustanovil NEOJIBA (državni centri mladinskih in otroških orkestrov Bahia). Castro je tudi glavni dirigent in umetniški vodja Mladinskega orkestra Bahia, prvega brazilskega mladinskega orkestra, ki je nastopil v Evropi. Leta 2013 je kot prvi Brazilec prejel častno članstvo londonske Kraljeve filharmonične družbe.

Na prireditvah bo po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje ustrezno poskrbljeno za vse zdravstvene ukrepe.

Skladno z Odlokom o dopolnitvah in spremembi Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 143/2020) je na vseh javnih mestih obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok v zaprtih javnih prostorih.

Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se obveznih in priporočenih preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno držijo ter s tem poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Pomembne informacije

Splošni pogoji