Obveščamo vas, da je koncert Moskovskega sinodalnega zbora, ki je bil predviden v nedeljo, 4. decembra, odpovedan. Vsi imetniki vstopnic so upravičeni do vračila kupnine, ki ga lahko opravijo pri blagajni Križank oziroma prosimo, da se za več informacij obrnejo na blagajna@ljubljanafestival.si ali 01/2416026.

Prav tako vas obveščamo, da za predstavo Vsi ptice novi termini še niso znani. Imetnike vstopnic vljudno prosimo, da za vračilo kupnine pošljete elektronsko sporočilo na blagajna@ljubljanafestival.si. Če ste vstopnice kupili pri blagajni Križank, se lahko vsak delovnik med 10.00 in 16.00 z originalnimi vstopnicami ponovno oglasite tudi pri blagajni.
Zahvaljujemo se za razumevanje.

Sedem si rož

Jubilejnih 70 let Slovenskega okteta in Festivala Ljubljana

19. oktober 2022
19.30
Križevniška cerkev, Križanke
19 €
  Ogled video posnetka

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Slovenski oktet:
Jože Vidic, umetniški vodja

Andrej Oder, Rok Ferenčak, prvi tenor
David Jagodic, Janez Triler, drugi tenor
Jože Vidic, Darko Vidic, bariton
Janko Volčanšek, Matej Voje, bas

 Program:
Z. Prelovec, I. Peruzzi: Sedem si rož
O. Dev, D. Kette: Na poljani
V. Ukmar, S. Kosovel: Skica na koncertu
S. Hubad, J. Kastelic: Žrtev
J. Slimšek, I. Minatti: Makov cvet
K. Pustinek Rakar, F.Milčinski Ježek: Kot člena dva
W. Lo Nigro, F. Prešeren: Canzona – Vso srečo ti želim
***
S. Vidic, F. Lainšček: Zgoraj
J. Triler, J. Triler: V senci njene lepote
A. Čopi, F. Lainšček: Tri fantovske
R. Bučar, R. Bučar: Zmeron moja
R. Gobec, A. Aškerc: Kaj bi te vprašal
V. Mirk, G.K.: Scherzo
P. Kernjak: Mojcej

Leta 1951 je v Slovenski filharmoniji pesem zazvenela v izvedbi osmih mož, ki so v svet ponesli ime Slovenski oktet. Do zdaj se je zamenjalo že veliko pevcev, vendar zasedba še vedno sledi poslanstvu ohranjanja in plemenitenja slovenske vokalne glasbe, pri čemer poustvarja izjemno širok in raznolik zborovski repertoar. Po njenem zgledu je nastalo več podobnih zasedb. Ob dvajsetletnici delovanja (1971) je oktet spodbudil ustanovitev Tabora slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični, ki še danes povezuje slovenske pevske zanesenjake v domovini in po svetu. Slovenski oktet je izdal več kot 60 plošč, kaset in zgoščenk. Kot poklon svojim generacijam je sestav leta 2007 izdal knjigo Borisa Pangerca Slovenski oktet, v kateri sta temeljito opisana njegovo delovanje in poslanstvo. Za svoje dosežke je bil dvakrat nagrajen s Prešernovo nagrado (1957, 1964), nagrado Društva slovenskih skladateljev (1971), Drebosnjakovo nagrado (1975), nagrado Orlanda di Lassa (1984), velikim zlatim znakom svobode Republike Slovenije (1996) in častnim priznanjem Svetovnega slovenskega kongresa (2016).

Pomembne informacije

Splošni pogoji