ODPOVEDANO

Saša Dejanović, kitara
“Vintage večer”

5. Zimski festival

26. januar 2021
19.30
Viteška dvorana, Križanke
19 €
ODPOVEDANO

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Program:
D. Aguado: Fandango, op. 16
F. Sor: 6 Etud
F. Sor: Introdukcija in variacije na Mozartovo temo iz opere Čarobna piščal, op. 9
***
M. de Falla: Hommage à Debussy
I. Albeniz: Granada (iz Španske suite št. 1, op. 47)
I. Albeniz, prir. M. Llobet: Tango v D-duru, op. 165 št. 2
I. Albeniz: Asturias (iz Španske suite št. 1, op. 47)
I. Albeniz: Sevilla
F. Tárrega: Tango
F. Tárrega: Arabski caprice
F. Tárrega: Marieta
F. Tárrega: Adelita
E. Granados: »Andaluza«, Španski ples št. 5
J. Malats: Španska serenada

Kitarist Saša Dejanović se je klasično kitaro začel učiti v rojstni Banjaluki. Študij je nadaljeval na Srednji glasbeni šoli v Sarajevu in Zagrebu ter na Glasbeni akademiji v Zagrebu v razredu prof. Darka Petrinjaka. Že pri devetnajstih je na številnih kitarskih tekmovanjih prejel več pomembnih nagrad, kar mu je omogočilo izobraževanje na Akademiji Internazionale Superiore di Musica v Italiji pri priznanem pedagogu Angelu Gilardinu. Študij je kot štipendist Sklada za mlade glasbenike Koncertne direkcije Zagreb končal na sloviti Kraljevi glasbeni akademiji v Londonu. Njegova umetniška pot se je nadaljevala z nastopi v slovitih koncertnih dvoranah v Nemčiji, Avstriji, Franciji, Španiji, na Češkem, Norveškem, Japonskem ter v ZDA in državah Južne Amerike. Povsod je bil deležen odličnega odziva tako občinstva kot kritike, nekateri glasbeni poznavalci ga celo štejejo med naslednike legendarnih španskih kitaristov Andresa Segovie in Narcisa Yepesa. Njegov repertoar obsega veliko skladb in je slogovno izredno razvejan. Saša Dejanović snema za številne radijske in televizijske hiše na Hrvaškem, v Nemčiji, Avstriji in Španiji. Med njegove največje dosežke sodi CD s priredbami za kitaro celotnega opusa za lutnjo J. S. Bacha. Uspešni kitarist bo na tokratnem »Vintage večeru« predstavil kitarski opus španskih skladateljev 19. in 20. stoletja.

Na prireditvah bo po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje ustrezno poskrbljeno za vse zdravstvene ukrepe.

Skladno z Odlokom o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 188/2020) je razkuževanje rok in uporaba zaščitne maske obvezno pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih ter na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra.

Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se obveznih in priporočenih preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno držijo ter s tem poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Pomembne informacije

Splošni pogoji