Obveščamo vas, da bo koncert Simfoničnega orkestra Radia ORF z Dunaja, ki je bil predviden 8. septembra, izveden 11. septembra v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo lahko opravite pri blagajni Križank.

Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona je potreben izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti pri blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

Rusi prihajajo!

Dmitry Sitkovetsky, violina & dirigent
Lana Trotovšek, violina
Ensemble Dissonance

Gosta: Tomaž Sevšek, čembalo
Jože Bogolin, tolkala

29. julij 2021
19.00
Slovenska filharmonija
29 €, 25 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Program:
I. Stravinski: Koncert v D za godalni orkester
A. Šnitke: Sonata št. 1 za solo violino, čembalo in godala
***
S. Prokofjev/R. Baršaj: »Visions Fugitives« za godala, op. 22 (izbor)
A. Raskatov: 5′ iz življenja W.A.M. za solo violino, godala in tolkala
L. Desjatnikov, prir. D. Sitkovetsky: Sedem preludijev iz Pesmi iz Bukovine za godala
D. Šostakovič: Preludij in Scherzo, op. 11

Program The Russians are coming! ali Rusi prihajajo! zajema tako skladbe ruskih skladateljev 20. stoletja, ki so del železnega repertoarja komornih ansamblov po vsem svetu, kot tudi priredbe nekaterih izjemno zanimivih, v izvirniku za klavir napisanih skladb. Koncert, ki je naslov dobil po znameniti ameriški vojni komediji s srečnim koncem, se bo začel s Koncertom v D, eno izmed mojstrovin iz opusa Igorja Stravinskega za godalni ansambel. Dmitry Sitkovetsky, glavni protagonist večera, s svojim renesančnim duhom in karizmatično ustvarjalno silo pomembno vpliva na prav vsa glasbena področja in že več kot štiri desetletja uspešno deluje kot violinist, dirigent, in akademski profesor. Pridružili se mu bodo odlični glasbeniki zasedbe Ensemble Dissonance, ki ga sestavljajo člani istoimenskega godalnega kvarteta ter glasbeniki iz orkestrov Slovenske filharmonije in RTV Slovenija. Na programu bosta skladbi dveh ruskih skladateljskih velikanov: Sergeja Prokofjeva (v priredbi Rudolfa Baršaja) in Dmitrija Šostakoviča, doživetje pa bodo obogatili tudi preludiji iz Pesmi iz Bukovine Leonida Desjatnikova (v priredbi Dmitrya Sitkovetskega). Koncert bo dopolnila mednarodno uveljavljena violinska zvezda Lana Trotovšek s Šnitkejevo Sonato št. 1 za solo violino, čembalo in godala.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.