Obveščamo vas, da bo koncert Simfoničnega orkestra Radia ORF z Dunaja, ki je bil predviden 8. septembra, izveden 11. septembra v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo lahko opravite pri blagajni Križank.

Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona je potreben izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti pri blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

Claudi Arimany, flavta
Pedro José Rodríguez, klavir

1. avgust 2021
19.00
Križevniška cerkev, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Program:
R. Schumann: Adagio in Allegro za flavto in klavir v As-duru, op. 70
F. Doppler: Fantazija na pesem »Mutterseelenallein«, za flavto in klavir, op. 41
J. N.Hummel: Veliki briljantni rondo v G-duru, op. 126
F. Kuhlau: Introdukcija in rondo na »Le Colporteurd´Onslow«, op. 98 a
C. Czerny: Koncertantni duo za flavto in klavir, op. 129

Claudi Arimany velja za najuglednejšega katalonskega flavtista z mednarodnim slovesom. Pomembno vez je zgradil s francoskim flavtistom Jean-Pierrom Rampalom, s katerim sta nastopala v številnih državah sveta in veliko skupaj tudi snemala. Legendarni francoski flavtist je v Claudiju Arimanyju videl izjemnega glasbenika in o njem zapisal, da je eden najfinejših flavtistov te generacije. Občudoval je njegovo muzikalnost, izjemno umetniško občutljivost in izostren občutek za lepoto. Kot solist je Arimany nastopal z najpomembnejšimi evropskimi in ameriškimi orkestri, med njimi so Angleški komorni orkester, Komorni orkester Berlinske filharmonije, z Virtuosi Newyorške filharmonije, pa z violončelistom Mišo Majskim in drugimi. V njegovi diskografiji je okrog 40 albumov, posnetih za različne založbe (Sony Classical …). S Pedrom Joséjem Rodríguezom, ki je eden najvidnejših pianistov Baskovske dežele, vpet v glasbeno življenje Pamplone, se bosta predstavila s redko slišanimi skladbami za flavto iz obdobja romantike. Med katerimi je nekaj prav posebej virtuoznih, ki zahtevajo avtentičnost, strast in tehnično bravuroznost, kar posedujeta oba glasbenika.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.