Obveščamo vas, da bo koncert Simfoničnega orkestra Radia ORF z Dunaja, ki je bil predviden 8. septembra, izveden 11. septembra v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo lahko opravite pri blagajni Križank.

Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona je potreben izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti pri blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

Reinhold Friedrich, trobenta
Epifanio Comis, klavir

26. julij 2021
19.00
Križevniška cerkev, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Reinhold Friedrich, trobenta
Eriko Takezawa, klavir

Epifanio Comis, klavir

Program:
G. Enescu: Legenda za trobento in klavir
T. Takemitsu: Deževno drevo skica II za klavir solo
T. Hosokawa: V megli (po Hermannu Hesseju) za trobento in klavir
C. Debussy: Claire de Lune iz Suite Bergamasque za klavir
G. Gershwin, prir. T. Dokshidser/ E. H.Tarr/ R. Friedrich: Rapsodija v modrem za trobento in klavir
F. Liszt: Sonata v h-molu, S. 178

Nemški trobentač in profesor na Visoki šoli za glasbo v Karlsruheju, Reinhold Friedrich, od ustanovitve Festivalskega orkestra Luzern pod Claudiom Abbadom deluje kot prvi trobentač v tem orkestru in umetniški vodja Trobilnega ansambla Festivalskega orkestra Luzern. Za klavirsko spremljavo bo poskrbela japonska pianistka Eriko Takezava, ki je študirala v Nemčiji in je zaposlena na Visoki šoli za glasbo v Karlsruheju. Friedrichu se pridružuje sicilijanski pianist Epifanio Comis, ki je študij na Konservatoriju za glasbo Vincenza Bellinija opravil s summa cum laude. Zdaj poučuje klavir na Konservatoriju Vincenza Bellinija in Sicilijanski klavirski akademiji. Oba izvrstna glasbenika sta prejemnika več nagrad, koncertirata po Evropi, ZDA in Aziji pod taktirko proslavljenih dirigentov na znamenitih prizoriščih.
Reinhold Friedrich bo predstavil kratko in izvedbeno izredno zapleteno skladbo Legenda enega od najpomembnejših romunskih skladateljev prve polovice 20. stoletja Georgea Enescuja. Sodobno japonsko skladateljsko ustvarjanje za trobento bo prikazano skozi skladbo Tošia Hosokave. Posebno mesto na programu zaseda Mysteries of the Macabre, priredba na opero La grand macabre Györgyja Ligetija, kot jo je napisal Elgar Howarth, ki je prežeta s humorjem in nenadnimi zvočnimi preobrati. Program Epifania Comisa bodo sestavljali poetična skladba Deževno drevo japonskega skladatelja Toruja Takemicuja in dve deli iz železnega repertoarja za klavir, romantična in sanjava Clair de Lune Clauda Debussyja ter virtuozna in briljantno koncipirana Sonata v h-molu Franza Liszta.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.