Razglednice iz Belorusije

2. julij 2013
20.00
Križanke
29, 19 €

Sponzor


Medijski sponzor

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Beloruski državni plesni ansambel Haroški

Aura
Pop-rock projekt

Jevgenij Oleinik, producent, tekstopisec, kitarist

Julija Bikova, tekstopiska, vokalistka

Repertoar Beloruskega državnega plesnega ansambla Haroški je stkan iz značilnega zgodovinskega programa. Nastanek Polotskega rokopisa je navdihnila renesansa, saj se opira na glasbo, ki je nastajala med XVI. in XVII. stoletjem. Oživlja renesančne slike, starodavno tradicijo sokolarstva, vesela praznovanja in nešteto drugih slovanskih izročil.

Duo Aura izvaja sodobno belorusko glasbo, ki temelji na tradicionalnem glasbenem izročilu njegove dežele.

Ponovno se bomo srečali z odlično plesno skupino iz Belorusije, ki jo je leta 1974 ustanovila Valentina Gajevaja, državna nagrajenka.
Pisana predstava ansambla temelji na ljudskih plesih. Mladi, ambiciozni plesalci združujejo svoj posebni odnos do ljudskega izročila z visokimi koreografskimi zahtevami, odlično plesno tehniko in šarmantnimi elementi nacionalnega značaja. Repertoar Beloruskega državnega plesnega ansambla Koroški je stkan iz značilnega zgodovinskega programa. Nastanek Polotskega rokopisa je navdihnila renesansa, saj se opira na glasbo, ki je nastajala med XVI. in XVII. stoletjem. Oživlja renesančne slike, starodavno tradicijo sokolarstva, vesela praznovanja in nešteto drugih slovanskih izročil.

Aura je naslov programa, ki je napisan in izveden v slogu popa in rocka. Avtorja sta zlasti v Belorusiji pa tudi zunaj nje dobro znana: Jevgenij Olejnik, producent, avtor besedil in kitarist, ter Julija Bikova, avtorica besedil in pevka. V nasprotju z drugimi umetniki izvajata besedila pretežno v beloruskem jeziku. V pesmih se večkrat opirata na ljudsko glasbo in jo dopolnjujeta s sodobnimi kompozicijskimi prijemi, rada pa uporabljata tudi ljudske inštrumente. Tako nastaja odlična simbioza modernega sloga popa in rocka, močnega glasu Julije Bikove pa beloruskih inštrumentov in lepih melodij.

Sponzor


Medijski sponzor

Pomembne informacije

Splošni pogoji