PORTRET

Mala likovna kolonija

18. julij 2018
10.00-12.00
Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

PORTRET

Ustvarili bomo čisto pravi avtoportret oziroma umetniško upodobitev sebe. Preko fotografije bomo najprej spoznavali osnove portreta kot so kompozicija, postavitev, senčenje ter izbrali primerno risarsko tehniko.

POLONA DEMŠAR-PORTRET-FOTO

POLONA DEMŠAR akad. kiparka, mag.um., mentor

 

Polona Demšar se je rodila leta 1979 v Ljubljani. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, smer fotografija, se je v letu 1998/99 vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje – smer kiparstvo. Leta 2003 je diplomirala pri prof. Luju Vodopivcu, ter nadaljevala magistrski študij unikatnega oblikovanja stekla pri Tanji Pak in ga zaključila leta 2007. Prejela je študentsko Prešernovo nagrado za kiparstvo. Med leti 2013 in 2017 je bila predsednica Društva likovnih umetnikov Ljubljana. Je članica društva Visart, ter članica Sekcije za keramiko na ZDSLU. Izučila se je za goslarsko pomočnico v goslarskem ateljeju Demšar. Živi in dela na Sv. Trojici in v Ljubljani.

 ___________________________________________________________________________________________________________________

USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE

V sklopu 66. Ljubljana Festivala bodo organizirane različne tematske delavnice. Namenjene bodo predvsem ustvarjalnim šolskim otrokom. V sodelovanju s strokovno usposobljenimi mentorji bomo prispevali k razvoju umetniškega  talenta, spodbujali njihovo kreativnost ter jih seznanjali z različnimi umetniškimi zvrstmi. Poletnih kreativnih delavnic se bodo lahko udeležili vsi otroci, z veliko željo po spoznavanju umetnosti. Vse delavnice bodo brezplačne.

Maja Stojanov, vsebinski koncept

Katarina Kukovič, koordinatorka projekta

MALA LIKOVNA KOLONIJA

Na Ljubljana Festivalu bodo kot spremljevalni del programa organizirane različne vodene tematske delavnice. Namenjene bodo ustvarjalnim šolskim otrokom. V počitniški program se bodo lahko vključili otroci brez  predhodnega predznanja. V sodelovanju s strokovnimi pedagogi na svojem področju želimo pri otrocih vzpodbuditi njihovo lastno kreativnost, jih seznaniti z različnimi umetniškimi teorijami in tehnikami. Predvsem pa jim želimo odpreti nova obzorja na njihovi kreativni poti. Delavnice bodo potekale v sproščenem vzdušju Plečnikovih Križank. Vse delavnice bodo brezplačne.

Izvajalci projekta:

Strokovni mentorji na področju likovne umetnosti

Maja Stojanov, splošno vsebinski koncept

Katarina Kukovič, koordinatorka projekta

RAZSTAVA VSEH DEL: 20. 7. ob 11.30. uri v Križankah

Otrokom želimo likovno umetnost čim bolj približati ter v njih spodbuditi zavedanje trenutkov, prizorov in izkušenj iz vsakdanjega otroškega igrivega življenja, ki jih bodo s svojo domišljijo in s pomočjo naših mentorjev lahko upodabljali v raznovrstnih likovnih izrazih. Z nami bodo arhitektka Ženja Maher, ustvarjalka Bibi Bobnar, kiparka Polona Demšar.

 

Ena prijavnica za Malo likovno kolonijo velja za cel teden!

 

[ninja_forms_display_form id=15]

Pomembne informacije

Splošni pogoji