POMLAJENE UMETNINE

Mala likovna kolonija

20. julij 2017
10.00 - 12.00
Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Mala likovna kolonija

V sklopu 65. Ljubljana Festivala bodo organizirane različne tematske delavnice. Namenjene bodo predvsem ustvarjalnim šolskim otrokom in bodo potekale v sproščenem in prijetnem ambientu Križank. V sodelovanju s strokovnimi mentorji želimo omogočati razvoj umetniškega talenta, spodbujati njihovo kreativnost ter jih seznanjati z različnimi umetniškimi teorijami in tehnikami. Vse to bodo lahko doživeli in se seznanili z udeleženci XX. Mednarodne likovne kolonije kot tudi drugimi nastopajočimi umetniki. Poletnih delavnic se lahko udeležijo VSI otroci z veliko željo po spoznavanju umetnosti. Vse bodo brezplačne.

POMLAJENE UMETNINE

Četrtek: 20. 7., 10.00–12.00, Križanke

Restavratorstvo je svet umetnosti, kjer iz starega nastane novo in kjer iz trhlega stanja »obudimo« predmet, da zaživi v prvotnem stanju. Na delavnici bodo otroci opazovali in ustvarili svoje umetniško delo, predvsem pa se naučili osnovnih zakonitosti restavriranja.

ANDREJA JAMŠEK, mentor
kons.rest., je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer restavratorstvo. Deluje na področju restavriranja lesene plastike in stenskih poslikav. Ker je poleg tega še ljubiteljska violinistka, se izpopolnjuje tudi na področju restavriranja godal. S pozlato se srečuje tako v okviru svojega restavratorskega dela, kot tudi pri ustvarjanju lastnih umetniških izdelkov. Delavnico bo poleg Andreje Jamšek s svojimi bogatimi pedagoškimi izkušnjami obogatila tudi profesorica likovnega pouka Marija Logar.

RAZSTAVA VSEH DEL

Petek: 21. 7. ob 11.30

Otrokom želimo likovno umetnost čim bolj približati ter v njih spodbuditi zavedanje trenutkov, prizorov in izkušenj iz vsakdanjega otroškega igrivega življenja, ki jih bodo s svojo domišljijo in s pomočjo naših mentorjev lahko upodabljali v raznovrstnih likovnih izrazih. Z nami bodo ustvarjalka Barbara Zonta, umetnica Rina Pleteršek, pravljičarka Bibi Bobnar in  restavratorka Andreja Jamšek.

Prijavnica

[ninja_forms_display_form id=13]

*Predhodna prijava na delavnico je obvezna. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.

*Vse dodatne informacije lahko dobite na maja.stojanov@ljubljanafestival.si ali na tel.št. 01/ 241 60 32; 031 715 485

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji