PHILIPP KRANJC, basbariton; ANNA MAGDALENA KOKITS, klavir

4. koncert mednarodnega glasbenega cikla

13. januar 2016
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

PHILIPP KRANJC, basbariton
HEDAYET DJEDDIKAR, klavir

ANNA MAGDALENA KOKITS, klavir

Program

R. Vaughan Williams, R. Schumann, F. Schubert, F. Busoni, C. Loewe

D. Milhaud: Trois Rag-Caprices, op. 7
R. Dünser: Nokturno, prva izvedba v Sloveniji
HK »Nali« Gruber: Šest epizod (iz prekinjene kronike), op. 20
G. Gershwin: Rapsodija v modrem

 

Avstrijsko-slovenski basbaritonist Philipp Kranjc, rojen v Salzburgu leta 1991, je študiral v rodnem mestu. Po študiju solopetja na Univerzi Mozarteum pri Marthi Sharp in mojstrskih tečajih pri Judith Lindenbaum in Thomasu Heyerju se šola na Visoki šoli za glasbo v Frankfurtu pri Thomasu Heyerju. Angažiran je bil pri izvedbi Mozartovega Rekviema, pri Bachovih Pasijonih po Janezu in Mateju ter v Stabat Mater J. Haydna v Salzburgu, Bonnu, Heilbronnu in Frankfurtu. Nastopil je že v operah Seviljski brivec, Don Juan, Pepelka, Figarova svatba in Beg iz Seraja. V Sloveniji je prvič nastopil decembra 2014 z orkestrom Nova filharmonija, januarja 2015 pa je debitiral v Frankfurtski operi.

Hedayet Djeddikar se je rodil v Baslu, odraščal je v Bonnu, kjer se je poleg klavirja učil violino, blokflavto in oboo. Odločil se je za študij klavirja in ga uspešno opravil na Visoki šoli za glasbo v Frankfurtu pri profesorju Herbertu Seidlu.
Danes dela kot uradni spremljevalec glasbenih tekmovanj v Frankfurtu, Porečah na Koroškem in na Dunaju in je docent za korepeticijo na Visoki šoli za glasbo v Frankfurtu.

Anna Magdalena Kokits, rojena leta 1988 na Dunaju, je danes ena najobetavnejših pianistk v Avstriji. Leta 2013 je diplomirala na Dunajskem konservatoriju v razredu Alejandra Geberovicha in po zmagah na avstrijskih in mednarodnih tekmovanjih se je hitro uveljavila na pomembnih koncertnih odrih. Poleg uspešnih solističnih nastopov na priznanih festivalih v Avstriji, Švici, Italiji, na Nizozemskem, v Nemčiji in Grčiji je kmalu odkrila še ljubezen do komorne glasbe. Med letoma 2007 in 2014 je s čelistom Alexandrom Gebertom redno nastopala v dvorani Dunajskega glasbenega združenja. Kot dokument njunih nastopov je letos izšla zgoščenka.
Anna Magdalena Kokits se posveča klasični in sodobni glasbi, pri čemer tesno sodeluje s priznanimi skladatelji, kot so Richard Dünser, Tomasz Skweres, Helmut Schmidinger, Thomas Larcher, Christoph Renhart in Lukas Haselböck.
Njeno posebno zanimanje velja neznanim in pozabljenim delom. Trenutno za založbo Capriccio prvič snema celotni opus za klavir judovsko-avstrijskega skladatelja Ernsta Tocha (1887–1964) ter sodeluje pri snemanju za zgoščenko, posvečeno Mieczysławu Weinbergu (1919–1996).

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji