Petar Grašo & gostje

Veliki koncert ob 20-letnici

27. maj 2016
21.00
Križanke
19 €, 24 €, 29 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Priljubljeni Petar Grašo v živo, 27. maja ob 21. uri, v ljubljanskih Križankah, ob 20-letnici svoje samostojne  kariere

Petar Grašo je pred mesecem, dvema v prepolni splitski Spaladium Areni navdušil vse ljubitelje dobre glasbe, ki so na njegov koncert prišli iz  Hrvaške pa tudi iz Bosne in Hercegovine, Slovenije, Avstrije in celo iz Avstralije. Koncert je obiskalo preko 12.000 obiskovalcev, ki so uživali v izrednem scenskem nastopu ter v vsakem taktu odličnega splitskega pevca in glasbenika ter njegove skupine. Ta veličastni koncert je bil najboljša najava v Petrovo turnejo ob njegovi 20-letnici ustvarjanja, po večjih mestih nekdanje Jugoslavije in izven, enega od teh koncertov bomo lahko doživeli tudi v Ljubljani, v mesecu maju.
Petar je s svojimi 16 leti napisal pesem Boginja, s katero je Oliver Dragojević leta 1995 osvojil 2. mesto na festivalu Dora, leta 1996 pa je pričel s samostojno kariero in s pesmijo Trebam nekoga premočno zmagal na Zadarfestu. Na istem festivalu je Oliver Dragojević osvojil prvo nagrado strokovne žirije s pesmijo Gore si ti, ki jo pravtako napisal Petar. Sledita Petrovi zmagi na Melodijah hrvaškega Jadrana leta 1997 s pesmijo Ne boli me in leta 2000 s pesmijo Sve nas manje ima tu, na Dori 1998 je njegova pesem Neka mi ne svane osvojila 1. mesto v izvedbi Danijele Martinović, s katero je pevka na Eurosongu osvojila visoko 5. mesto. Nato sledi leta 2003 osvojitev Grand Prixa na Splitskem festivalu s pesmijo Vera od suvog zlata in končno  1. nagrada na Splitskem festivalu 2014 s pesmijo Uvik isti ter absolutna zmaga s pesmijo Moje zlato na lanskem Splitskem festivalu.

Za izvajalcem so naslednji albumi : Mjesec iznad oblaka (1997), Utorak (1999), Šporke riči (2003), Best of Petar Grašo (2005), The Platinum collection  (2007), Ka hashish (s Tončijem Huljićem in zasedbo Madre Badessa, 2011), The best of collection (2014). V začetku letošnjega aprila se nam obeta premiera prelepe balade z naslovom Naša priča, ki bi bila lahko napoved že dolgo pričakovanega novega albuma priljubljenega Petra Graša.

V petek, 27. maja se nam v Križankah zagotovo obeta odličen koncert priljubljenega pevca z njegovo spremljevalno skupino in povrhu še z  nekaterimi eminentnimi gosti, ki so tako ali drugače zaznamovali njegovo uspešno kariero.
Takšen koncert je neponovljiv, zato ga res ne velja zamuditi.

Odgovorni organizator prireditve: Prireditvena agencija 19, d.o.o., Zgornja Jevnica 18, 1281 Kresnice.

Pomembne informacije

Splošni pogoji