P. I. Čajkovski: PIKOVA DAMA, opera

AKADEMSKI DRŽAVNI BOLŠOJ TEATER IZ RUSIJE

VRHUNCI 68. Ljubljana Festivala
10. julij 2020
20.00
Cankarjev dom
99, 69, 59, 29 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Tugan Sokijev, dirigent

 

Klubovci Festivala Ljubljana si lahko do 10. marca 2020 zagotovite vstopnice po predprodajni ceni. Če v klub Festivala Ljubljana še niste včlanjeni, lahko to storite na: https://ljubljanafestival.si/klub/

 

Stalnica ruskega opernega repertoarja Pikova dama, katere libreto je nastal po zgodbi Aleksandra S. Puškina razgrinja zgodbo o pohlepu in skoposti, ki mučita rusificiranega nemškega vojaškega inženirja Hermana. Ta želi odkriti veliko skrivnost grofice, ki ji je uspevalo nenehno zmagovati v igri s kartami. Na sceni Adomasa Jocivskega bodo tako v naslovnih vlogah nastopili izvrstni umetniki moskovskega Bolšoj teatra, pod taktirko Tugana Sokijeva.
Sokijev, perspektiven in eden izmed najuspešnejših dirigentov trenutnega časa prihaja iz Kavkaza. Z dirigiranjem je pričel že pri sedemnajstih letih, v letu 2001 pa prevzel vodenje norveške velške nacionalne opere v Cardiffu, temu sta sledili še vodenje touluškega državnega orkestra iz Francije in Nemškega simfoničnega orkestra iz Berlina. Od leta 2014 je umetniški vodja in dirigent orkestra Akademskega državnega Bolšoj teatra iz Rusije.

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/