ONJEGINOV DEMON, muzikal

Gledališče LDM »Novaya scena« iz Sankt Peterburga

20. avgust 2019
20.30
Križanke
39 € 29 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Muzikal Onjeginov demon bo nocoj ob 20.30.uri v Križankah!

Predprodaja vstopnic se je zaključila 21. 1. 2019. Člani kluba Festivala Ljubljana lahko v redni prodaji koristite 10% popust. V klub Festivala Ljubljana se brezplačno včlanite na: https://ljubljanafestival.si/klub/. Popust ne velja na dan dogodka.

  • ruski muzikal zasedbe gledališča LDM »Novaya scena« iz Sankt Peterburga
  • prvič v Sloveniji
  • inspiracijo črpa iz kompleksnega Puškinovega romana v verzih Jevgenij Onjegin, pri čemer nudi nekoliko drugačen pogled na naveličanega in razočaranega mladeniča
  • sanjska kostumografija in scenografija, ki vključuje vrtljiv oder ter številne pevske in plesne točke
  • preplet književnosti z video vsebinami in posebnimi vizualnimi učinki
  • celostna izkušnja za gledalce

Leta 1833 napisani Puškinov Jevgenij Onjegin je gotovo eno najbolj poznanih del svetovne literature, ki je že leta 1879 uzrlo luč sveta tudi kot istoimenska opera Petra Iljiča Čajkovskega. Tokrat bo zasedba Gledališča LDM »Novaya scena« z muzikalom Onjeginov demon predstavila malce drugačen pogled na zgodbo zdolgočasenega mladeniča, ki z egoističnimi in nespametnimi odločitvami zagreni življenje sebi in svojim bližnjim. Muzikal se začne v psihiatrični bolnišnici, kjer Onjegin preživlja svoja zadnja leta in podoživlja spomine na mladost, ob tem pa se pred njim pojavi demon. Onjegin ga krivi za svojo preteklost, zato mu demon pokaže, kako ga je vodil skozi življenje in mu ga olajšal, ter prikaže posledice, ki so jih imele Onjeginove odločitve. Muzikal združuje tradicijo ruskega gledališča s standardi Broadwaya, izvedbo pa dodatno popestri sodoben pristop, ki vključuje vrtljiv oder, zanimive projekcije in 3D-videovsebine.

* Muzikal bo v ruščini s slovenskimi in angleškimi podnapisi.

Pomembne informacije

Splošni pogoji