Oliver Dragojević & Doris Dragović

Dva najlepša glasova mediterana

4. junij 2015
21.00
Križanke
44, 39, 35 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

V Plečnikov avditorij se po več kot letu dni vrača “hrvaški Elton John” in prvič z njim tudi dalmatinska diva Doris Dragović.

Običajno je dovolj povedati Oliver, pa vsi vedo, da gre za Dragojevića, dalmatinskega baladerja, ki zadnje desetletje doživlja renesano svoje popularnosti. »Hrvaški Elton John« je verjetno najbolj znan vokal Zahodnega Balkana. Njegove večne uspešnice kot Galeb i ja, Nadalina, Vjeruj u ljubav, Anđele moj, Skadalina, Oprosti mi pape ali Cesarica, ki jo je kot avtor podpisal njegov dober prijatelj Gibonni, so glasbena kulisa vsaj dveh generacij, ki poletne počitnice preživljajo na Jadranu. Oliver in morje sta nerazdružljivo povezana, tako kot je splitski glasbenik nerazdružljivo povezan s svojo glasbeno kariero, ki traja že več petdeset let.

Dorotea Dragović, bolj znana kot Doris je v osemdesetih veljala za najlepšo in najskrivnostnejšo jugoslovansko pevko. Njen dalmatinski izgled in čudovit glas sta šibila noge poslušalstvu in ji konec osemdesetih prinesla neuradni naziv največje zvezde glasbene estrade. Po krajšem obdobju zatišja v začetku devetdesetih, se je Doris leta 1999 zmagoslavno vrnila s 4.mestom na Eurosongu, ki je najbolja hrvaška uvrstitev na tem razvpitem panevropskem glasbenem festivalu. Od takrat njena zvezda ni zašla.

cene vstopnic (sedišča):

VIP parter: 44 EUR
parter spredaj: 39 EUR
parter zadaj: 35 EUR

vstopnice so na voljo na prodajnih mestih sistema Eventim, na vseh Petrolovih črpalkah, poslovalnicah Kompas, M Holidays, Svet knjige, trafikah 3DVA in na spletnem naslovu www.Eventim.si. 

Pomembne informacije

Splošni pogoji