ODTISI

Mala likovna kolonija

13. julij - 17. julij 2015
10.00-12.00
Poletno gledališče, Križanke
Vstop prost z rezervacijo

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Vodja delavnic: Maja Stojanov
Koordinatorka delavnic: Katarina Kukovič

Otrokom želimo likovno umetnost čim bolj približati ter v njih spodbuditi zavedanje trenutkov, prizorov in izkušenj iz vsakdanjega otroškega igrivega življenja, ki jih bodo s svojo domišljijo in s pomočjo naših velíkih umetnikov lahko upodabljali v raznovrstnih likovnih izrazih. Z nami bodo modna oblikovalka Petja Zorec, kipar-lutkar Zoran Srdić Janežič, slikarka Barbara Kastelec in likovna pedagoginja Svetlana Sovre.

17. 7. ob 11.30 bo slavnostno odprtje razstave del udeležencev na  Peklenskem dvorišču v Križankah.

Mentorji:

PETJA ZOREC
Petja Zorec je oblikovalka, ki deluje pod istoimensko blagovno znamko Petja Zorec. Kot članica modne platforme Squat, ki sta jo ustanovila priznana oblikovalca Nataša Peršuh in Zoran Garevski, je del novega vala slovenskih modnih oblikovalcev. Drzno združuje protislovne teme, ki se odražajo v presenetljivih in oblikovno izrazitih ready-to-wear kolekcijah, ki jih od leta 2012 redno predstavlja v Sloveniji in drugod. Njene kolekcije izpolnjujejo zahteve vsakdanjega življenja z neoziranjem na specifike spolov in vnaprej določene norme. S kombinacijo tradicionalnih tekstilnih tehnik in tehnoloških novosti ter pogosto vključenih tehnološko naprednih materialov njena oblačila neprisiljeno odražajo hkrati strogost in igro, umirjenost in hitrost, udobje in svečanost. Petja Zorec oblikuje športno navdahnjeno moško modo s poudarkom na pleteninah, ki jo lahko in naj bi jo nosile tudi ženske.

ZORAN SRDIĆ JANEŽIČ
Zoran SRDIC JANEZIC-13.-17.JULIJ(r. 1974) je akademski kipar, vizualni umetnik in izdelovalec lutk, zaposlen v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Deluje na področju sodobne umetnosti: performans, kiparstvo, video, risba, grafika in knjiga umetnika. V svojem delu uporablja humor, da poudari nevralgične točke našega vsakdanjega življenja. V pretežnem delu svojega kiparstva uporablja tradicionalne kiparske materiale na netradicionalen način ali obratno. Je avtor prek 17 samostojnih in številnih skupinskih razstav.

BARBARA KASTELEC
(r. 1976) je leta 2001 diplomirala pri doc. dr. Nadji Zgonik in prof. Emeriku Bernardu na ljubljanski ALUO, kjer je leta 2004 končala še podiplomski študij pod mentorstvom prof. Gustava Gnamuša. Istega leta je sodelovala kot likovni vodja projekta pri mednarodnem projektu Let´s realise the White Paper through Art, ki se je zgodil v Wroclawu (Poljska) v okviru programa EU Youth for Europe. Leta 2001 je prejela 2. nagrado na XI. koloniji diplomantov ALU v Velenju, leta 2006 nagrado za najboljše delo mladega avtorja na Ex-temporu Piran in leta 2013 Veliko nagrado (finalni izbor) na Ex- temporu v Piranu.

SVETLANA SOVRÈ
Screen Shot 2015-04-22 at 14.47.11Avtorica portretov, prof. lik. ped., uspešno nadaljuje slikarsko družinsko tradicijo, kjer je pod budnim očesom očeta akad. slik. Sava Sovrèta osvojila risbo v vsej svoji veličini.
Njeni portreti, ki s prefinjeno risbo oživijo, zapišejo trenutek časa in z lepoto sežejo v najgloblje kotičke naše duše. Od leta 1995 svoje znanje uspešno predaja mladim tudi v SOVREtovi likovni šoli.

 

Delavnice so namenjene otrokom od 6. do 14. leta.
Predhodna prijava na delavnico je obvezna
. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.
Maksimalno število prijavljenih otrok: 25.

Vse dodatne informacije lahko dobite na maja.stojanov@ljubljanafestival.si ali

na tel. št. 01/ 241 60 32; 031 715 485

Prijavnica

[ninja_forms_display_form id=6]

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji