Odprtje Akademije Branimir Slokar

12. julij 2013
20.00
Preddverje Križank
14 €

Sponzor Akademije Branimir Slokar
Sponzorji


Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Slokar kvartet pozavn

Program

J. Fr. Michel Fanfara za 40 let (prva izvedba)
W. A. Mozart (prir. Slokar kvartet): Uvertura k operi Čarobna piščal
J. S. Bach (prir. H. Odagiri): Fuga v g-molu
F. Sponga (prir. K. Sturzenegger): Aria Francese Seconda
Michael Praetorius: Pet plesov
G. Verdi (prir. M. Sauer) Uvertura k operi Moč usode
J. G. Mortimer: Pariška suita: Latinska četrt – Bulonjski gozd – Moulin Rouge
J. Mortimer The best of Nino Rota

Kvartet Slokar sestavljajo štirje sijajni pozavnisti, ki že štirideset let z velikim uspehom koncertirajo v Švici, kjer živijo, in v tujini. V dolgih letih skupnega delovanja je ansambel ustvaril velikanski repertoar od zgodnjega baroka do sodobnih partitur. Publiko navdušujejo s poglobljeno interpretacijo, homogenim zvokom in sijajnimi tehničnimi zmožnostmi. Njihov nastop vselej spremljata šarm in izjemen smisel za humor. Zaradi svoje virtuoznosti in odprtosti za vse novo se intenzivno povezujejo s sodobnimi skladatelji in skladbe, ki nastajajo, opazno bogatijo opus za pozavno. Kvartet Slokar je posnel za nosilce zvoka številne zgoščenke, veliko arhivno snema za radijske in televizijske hiše. Vsi štirje člani Kvarteta Slokar so zelo cenjeni solisti in pedagogi na različnih glasbenih ustanovah.

Akademija Branimir Slokar je plod večletnega razvoja projekta Connecting through music, ki ga je ekipa Društva Delavnica zasnovala za Evropsko prestolnico kulture Maribor 2012. Razvijala ga je z različnimi institucijami iz Velike Britanije, Češke, Srbije, Makedonije, Avstrije in Slovenije ter ob podpori umetnikov Branimirja Slokarja, Klausa Arpa, Reinholda Friedricha in Wolframa Christa, ki so se jim v naslednjih letih pridružili številni drugi izvrstni glasbeniki, vrhunski solisti in iskani pedagogi. Tako je v petih letih nastalo ugledno mednarodno središče izobraževanja, ki ga letno obišče več kot 350 glasbenikov iz več kot 40 držav sveta.

Akademija nosi ime glasbenika svetovnega formata, virtuoza na pozavni, odličnega solista in predanega pedagoga Branimirja Slokarja. Poimenovanje je poklon izjemnemu glasbeniku in njegovemu pedagoškemu delu.
Orkestrska akademija omogoča udeležencem intenzivno delo v orkestru z mednarodno priznanimi glasbeniki, razvoj osebnega potenciala in pridobitev dragocenih izkušenj. Izobraževalni program ima dva pomembna cilja: izpopolnjevanje in odličnost. Z njima postavlja visok standard v orkestrski igri pri izvedbi najzahtevnejših programov z več dirigenti in mednarodno uveljavljenimi solisti. Z orkestrom delata dva dirigenta, Živa Ploj Peršuh in Klaus Arp, medtem ko mojstrske tečaje ob Branimirju Slokarju vodijo odlični glasbeniki z bogato orkestrsko in solistično kariero in izvrstni pedagogi na uglednih evropskih glasbenoizobraževalnih institucijah.

Sponzor Akademije Branimir Slokar
Sponzorji


Pomembne informacije

Splošni pogoji