ODPOVEDANO

Nejc Kamplet, klavir

5. Zimski festival

27. januar 2021
19.30
Slovenska filharmonija
19 €
ODPOVEDANO

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Program:
W. A. Mozart: Fantazija v d-molu, K. 397
L. van Beethoven: Sonata št. 29 v B-duru, op. 106, “Hammerklavier”
***
F. Liszt: Transcendentalna etuda št. 11 v Des-duru, “Harmonies du soir”
S. Rahmaninov: Sonata za klavir št. 2 v b-molu, op. 36

Nejc Kamplet je eden najuspešnejših pianistov mlajše generacije, ki bo zaznamoval drugi večer klavirske glasbe letošnjega Zimskega festivala. Prihaja iz glasbene družine in igra klavir od svojega petega leta. Po končanem študiju na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu se izobražuje v Hannovru, v Nemčiji, pri svetovno priznanem profesorju Arieju Vardiju. Pri njem sta se med drugim izobraževala pianista Jefim Bronfman in Boris Giltburg. Nejc je prejemnik mednarodnih ter državnih nagrad, od mladih let pa aktivno sodeluje tudi na glasbenih festivalih po Sloveniji in tujini. Svojo klavirsko tehniko ter poetično ekspresivnost je izpopolnjeval pri številnih priznanih profesorjih, z izjemnimi dosežki pa si je prislužil štipendijo Ministrstva za kulturo v Sloveniji ter občin Gradec in Maribor. V letu 2021 nas bo zastopal na 16. tekmovanju Arturja Rubinsteina v Izraelu, klavirskem tekmovanju, ki velja za enega najprestižnejših na svetu.

Na prireditvah bo po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje ustrezno poskrbljeno za vse zdravstvene ukrepe.

Skladno z Odlokom o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 188/2020) je razkuževanje rok in uporaba zaščitne maske obvezno pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih ter na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra.

Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se obveznih in priporočenih preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno držijo ter s tem poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Pomembne informacije

Splošni pogoji