ODPOVEDANO

Natalija Stepanska, sopran
Ke Jiang, bartion

18. februar 2021
18.30
Viteška dvorana, Križanke
Vstopnice kmalu na voljo
ODPOVEDANO

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Natalija Stepanska, sopran

Ke Jiang, bariton
Francesco Frudua, klavir

Program:
F. P. Tosti: L’alba separa dalla Luce l’ombra
R. Leoncavallo: »Qual fiamma…Stridono lassù« arija Nedde iz opere Glumači
W. A. Mozart: »Là ci darem la mano«, duet Don Giovannija in Zerline iz opere Don Giovanni
G. Puccini: »Si, mi chiamano Mimì«, arija Mimì iz opere La bohème
G. Donizetti: »Di tua beltade immagine«, arija Severa iz opere Poliuto
G. Verdi: »Pura siccome un angelo«, duet Giorgia in  Violette iz opere La Traviata
***
P. I. Čajkovski: Jolantin arioso iz opere Jolanta
U. Giordano: »Nemico della patria«, arija Gérarda iz opere Andrea Chénier
R. Leoncavallo: »Silvio! A quest’ora«, duet Nedde in Silvia iz opere Glumači
S. Gastaldon: Musica Proibita
W. A. Mozart: »Porgi, amor, qualche ristoro«, arija grofice iz opere Figarova svatba
G. Rossini: »Largo al factotum«, arija Figara iz opere Seviljski brivec
F. Lehár: »Lippen schweigen «, duet Hanne in Danila iz operete Vesela vdova

Sopranistka Natalija Stepanska, rojena leta 1988 v Kijevu, je od svojega sedmega leta študirala violino in izobraževanje nadaljevala na profesionalni glasbeni šoli Artave na Portugalskem. Leta 2010 je diplomirala iz violine na Univerzi v Ostravi. Leta 2012 je začela študirati petje pri Viktoriji Loukianetz in leta 2018 končala magistrski operni študij pri Gabriele Lechner, Petru Marshiku in Beverly Blankenship na Glasbeni univerzi na Dunaju. Dve leti kasneje je v poljskem Karpazcu osvojila tretje mesto na mednarodnem pevskem tekmovanju, nato pa še tretje mesto za glasbeno interpretacijo na Portugalskem. Leta 2015 je bila finalistka tekmovanja v Osaki, lani pa je v Italiji osvojila prvo mesto na pevskem tekmovanju Ebe stignani 2019. Natalija kot violinistka in sopranistka redno koncertira v Evropi in na Kitajskem. Kot eno izmed najbolj čarobnih izkušenj šteje gostovanja v gledališču v Schönbrunnu, kjer je nastopila v številnih vlogah najbolj poznanih oper.

Baritonist Ke Jiang prihaja iz Kitajske, kjer je začel študirati pri prof. Zhuqing Wu in leta 2009 kot najboljši v svojem letniku končal osnovni študij petja. Od leta 2013 se izobražuje pri prof. Rudulfu Piernayu na Univerzi za glasbo v Mannheimu. Je prejemnik številnih mednarodnih nagrad in nekdanji finalist pevskega tekmovanja Marr Mende v Franciji. Leta 2012 je nastopil ob boku znanega basista Corneliusa Hauptmanna na mednarodnem festivalu v Stuttgartu, v letih kasneje pa uprizarjal Mozartove in Verdijeve vloge v Državnem gledališču v Stuttgartu in na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Mannheimu. Ke Jiang je tudi prejemnik kitajske državne štipendije in štipendije Richarda Wagnerja.

Francesco Frudua je diplomiral iz igre klavirja na Konservatoriju G. Rossinija v Pesaru in iz komorne vokalne glasbe na Konservatoriju A. Boitoja v Parmi. Glasbeno se je izpopolnjeval pri M. T. Carunchio, B. Caninu in U. Finazziju ter P. N. Masiju na klavirski akademiji v Imoli, kjer trenutno tudi poučuje. Posveča se organizaciji in izvedbi glasbenih prireditev ter interpretaciji na področju lieda in operne umetnosti. Koncertne dejavnosti izvaja v sodelovanju s številnimi pevci in instrumentalisti tako v komornih zasedbah kot korepetitor. Pred kratkim sta ga Italijansko veleposlaništvo in Italijanski kulturni inštitut povabila na koncert v povsem nov avditorij univerze Nanyang v Singapurju.

Pomembne informacije

Splošni pogoji