Spoštovani obiskovalci prireditev Festivala Ljubljana, če bi bil posamezni dogodek zaradi epidemije odpovedan, bomo vsem kupcem vstopnic povrnili kupnino.

 

Moskovski solisti

30. julij 2020
20:00
Slovenska filharmonija
29, 19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Klubovci Festivala Ljubljana si lahko do 17. aprila 2020 zagotovite vstopnice po predprodajni ceni. Če v klub Festivala Ljubljana še niste včlanjeni, lahko to storite na: https://ljubljanafestival.si/klub/

Komorni orkester Moskovski solisti
Jurij Bašmet, viola
Richard Galliano, harmonika

Komorni orkester Moskovski solisti je ustanovil eden največjih sodobnih violistov, Jurij Bašmet. Marsikdo karizmatičnega in kontroverznega violista in dirigenta z dolgim seznamom državnih in mednarodnih častnih nagrad imenuje živa legenda. Drzen in talentiran glasbenik od nekdaj sledi notranjemu vzgibu. Leta 1992 je sestavil Komorni orkester Moskovski solisti z najobetavnejšimi diplomanti moskovskega konservatorija. Prav v znameniti veliki dvorani tega konservatorija je orkester debitiral in še istega leta osvojil publiko v dvorani Pleyel v Parizu; od takrat ga ni prestižnega koncertnega prizorišča na svetu, na katerem Moskovski solisti ne bi igrali, nastopali so tudi na Olimpijskih igrah v Sočiju. Repertoar z več kot 350 deli omogoča izjemno fleksibilnost orkestra, ki je prejemnik nagrade grammy in snema za največje radijske hiše, kot so BBC, Bayerische Rundfunk, Radio Francija in Luksemburg. Moskovski solisti in Jurij Bašmet bodo tokrat v družbi harmonikarskega francoskega mojstra, Richarda Galliana, ki je znan po svojem nezmotljivem občutku brisanja žanrskih glasbenih meja in ustvarjati edinstveno zvočno magijo, ki je zapeljiva in očarljiva.

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/