Obveščamo vas, da je koncert komornega orkestra Anima Musicae nocoj, 5. avgusta, ob 20.30 zaradi napovedi slabega vremena prestavljen v Slovensko filharmonijo. Vsem imetnikom vstopnic sporočamo, da je zaradi spremembe lokacije potrebna menjava vstopnic. Hvala za razumevanje.
V zaprtih javnih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza ter razkuževanje rok. Več informacij najdete tukaj.

MOSKOVSKI KOMORNI ORKESTER MUSICA VIVA

Aleksander Rudin, violončelo, klavir in dirigent

Razprodano
22. julij 2019
20.00
Narodna galerija
Razprodano

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Člani kluba Festivala Ljubljana si lahko do 17. maja zagotovite vstopnice po predprodajni ceni. Če v klub Festivala Ljubljana še niste včlanjeni, lahko to storite na: https://ljubljanafestival.si/klub/

Aleksander Rudin, violončelo, klavir in dirigent

Solista:
Elena Korzenevič, violina
Emin Martirosian, violončelo

Zgodba moskovskega komornega orkestra Musica Viva sega v leto 1978, ko je violinist in dirigent Viktor Kornačev oblikoval zasedbo, sestavljeno iz devetih mladih diplomantov moskovskih glasbenih akademij, v desetih letih pa je zrasla v orkester. Ime, ki v latinščini pomeni živa glasba, je orkestru nadel njegov sedanji vodja Aleksander Rudin, pod njegovim vodstvom pa se je uvrstil med najboljše ruske orkestre. Še posebno zbrano se posvečajo različnim izvajalskim praksam, saj se vedno poskušajo čim bolj približati stilu, ki si ga je zamislil skladatelj. Njihov repertoar obsega različne glasbene žanre, posebno pozornost namenjajo pozabljenim mojstrovinam, obenem pa ne zapostavljajo del sodobnih skladateljev. Rudin, ki bo prevzel vodenje orkestra tudi v Slovenski filharmoniji, na koncertih igra tako na violončelo kot violo da gamba, saj igra glasbo romantike na tradicionalen način, pri baročni in klasicistični glasbi pa sledi historično pravilni izvedbi.


Program:
J. Haydn: Koncert za violino in klavir v F-duru, Hob. XVIII:6
N. Kraft: Concertino za dva violončela in orkester v C-duru
A. Arensky: Variacije na temo Čajkovskega, op. 35a

Pomembne informacije

Splošni pogoji