Obveščamo vas, da bo koncert Simfoničnega orkestra Radia ORF z Dunaja, ki je bil predviden 8. septembra, izveden 11. septembra v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo lahko opravite pri blagajni Križank.

Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona je potreben izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti pri blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

Moskovski komorni orkester Musica Viva

Aleksander Rudin, dirigent in violončelo
Gost: Bernardo Brizani, violončelo

22. julij 2021
19.00
Križevniška cerkev, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Program:
M. Vielgorskij: Variacije na ruske teme za violončelo in orkester
P. I. Čajkovski: Elegija v spomin na Ivana Samarina za godalni orkester v G-duru
K. Davidov: Fantazija na ruske teme za violončelo in orkester
***
M. Bruch: Kol Nidrei za violončelo in godalni orkester, op. 47 
P. I. Čajkovski: Serenada za godala v C-duru, op. 48

Moskovski komorni orkester Musica Viva je leta 1978 ustanovilo devet mladih glasbenikov, sveže diplomiranih na moskovskih akademijah, pod idejno zasnovo dirigenta in violinista Viktorja Kornačeva. Po desetih letih entuziastičnega dela in profesionalnega zorenja je vodstvo prevzel Aleksander Rudin, mednarodno uveljavljeni violončelist. Orkester je pod Rudinom prerasel v imeniten sestav in se uvrstil med najžlahtnejše ruske komorne zasedbe tega časa. Za koncert na Festivalu Ljubljana je izbral tehtno premišljen program, ki povezuje štiri skladateljska imena ruske romantike. Grof Mikhail Vielgorskij je bil ruski uradnik, violončelist in skladatelj, ki je v 19. stoletju z organizacijo salonskih koncertov pomembno vplival na razvoj komorne in glasbe za godalne kvartete v Rusiji. Karla Davidova, ki je bil tudi izvrsten violončelist, je odkrito občudoval Čajkovski. Kot kontrast ruskim glasbenim biserom bo na koncertu tudi priljubljena skladba za violončelo in orkester nemškega skladatelja Maxa Brucha, Kol Nidrei, ki jo bo z orkestrom kot poseben gost izvedel Bernardo Brizani. Slovenski violončelist, ki se z velikim uspehom predstavlja doma in v tujini, je po končanem magisteriju na Akademiji za glasbo v Ljubljani postal akademik pri Bamberških simfonikih.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.