Mojstrski tečaji Festivala Ljubljana

Umetniško vodstvo: Branimir Slokar

15. julij - 8. avgust 2019
500 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Festival Ljubljana z vrhunskimi kulturnimi vsebinami bogati in izobražuje družbo, soustvarja višjo kulturno ozaveščenost in razgledanost ter zagotavlja izkustva, ki širijo miselni okvir. Nadarjenim mladim umetnikom daje priložnost, da se predstavijo širši publiki. Več kot dvajset let pripravlja mednarodni glasbeni cikel Mladi virtuozi, na katerem se predstavijo talenti, zmagovalci različnih tekmovanj, v različnih obdobjih pa je podpiral tudi številne mladinske orkestre in organiziral mojstrske tečaje.

Letos bodo v sklopu 67. Ljubljana Festivala organizirani mojstrski tečaji, ki bodo potekali na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana od 15. julija do 8. avgusta 2019. Umetniško vodstvo mojstrskih tečajev bo prevzel Branimir Slokar, ki je v dolgi in plodni karieri vzgojil izjemno število izvrstnih pozavnistov.

Mladi glasbeniki se bodo lahko izobraževali tako solistično kot tudi komorno pri dvanajstih mednarodno priznanih profesorjih: prof. Latici Honda-Rosenberg (violina), prof. Wolframu Christu (viola), prof. Jensu Petru Maintzu (violončelo), prof. Petru Iuga (kontrabas), prof. Aleksandru Madjaru (klavir), prof. Emanuelu Abbühlu (oboa), prof. Felixu Renggliu (flavta), prof. Françoisu Bendi (klarinet), prof. Eckartu Hübnerju (fagot), prof. Matthiasu Höfsu (trobenta), prof. Radovanu Vlatkoviću (rog), prof. Jörgenu Van Rijenu (pozavna).

Profesorji se bodo med 23. julijem in 5. avgustom 2019 predstavili na štirih koncertnih večerih v Viteški dvorani, najbolj nadarjeni učenci pa bodo navdušili poslušalce med 20. in 28. julijem 2019 na odru Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana

Prijave na: http://www.ljubljanafestival.si/mojstrski-tecaji-festivala-ljubljana/

 

Pomembne informacije

Splošni pogoji