MOJSTROVINE IZ PAPIRJA

Mala likovna kolonija

17. julij 2017
10.00 - 12.00
Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Mala likovna kolonija

V sklopu 65. Ljubljana Festivala bodo organizirane različne tematske delavnice. Namenjene bodo predvsem ustvarjalnim šolskim otrokom in bodo potekale v sproščenem in prijetnem ambientu Križank. V sodelovanju s strokovnimi mentorji želimo omogočati razvoj umetniškega talenta, spodbujati njihovo kreativnost ter jih seznanjati z različnimi umetniškimi teorijami in tehnikami. Vse to bodo lahko doživeli in se seznanili z udeleženci XX. Mednarodne likovne kolonije kot tudi drugimi nastopajočimi umetniki. Poletnih delavnic se lahko udeležijo VSI otroci z veliko željo po spoznavanju umetnosti. Vse bodo brezplačne.

MOJSTROVINE IZ PAPIRJA

Ponedeljek: 17. 7., 10.00–12.00, Križanke

Z oblikovanjem izdelkov iz papirja se je vsak od nas srečal že večkrat, od nezapletenih pa vse do pravih mojstrovin. S prepogibanjem, rezanjem in lepljenjem bomo izdelali edinstvena dela, na katera bomo še dolgo ponosni.

BARBARA ZONTA, mentor
Je kostumografinja, ustvarjalka, pripovedovalka, ki rada pripoveduje pravljice za otroke in zgodbe za odrasle. Njena strast so pripovedovalni kotički in ustvarjalne delavnice, ki se med seboj prepletajo. Že vrsto let vodi različne ustvarjalne delavnice za otroke, kjer se zgodba in slika povežeta v eno in tako nastanejo prave umetnine. Predvsem pa je rada nasmejana, še posebno, ko je v družbi otrok.

RAZSTAVA VSEH DEL

Petek: 21. 7. ob 11.30

Otrokom želimo likovno umetnost čim bolj približati ter v njih spodbuditi zavedanje trenutkov, prizorov in izkušenj iz vsakdanjega otroškega igrivega življenja, ki jih bodo s svojo domišljijo in s pomočjo naših mentorjev lahko upodabljali v raznovrstnih likovnih izrazih. Z nami bodo ustvarjalka Barbara Zonta, umetnica Rina Pleteršek, pravljičarka Bibi Bobnar in  restavratorka Andreja Jamšek.

Prijavnica

[ninja_forms_display_form id=13]

*Predhodna prijava na delavnico je obvezna. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.

*Vse dodatne informacije lahko dobite na maja.stojanov@ljubljanafestival.si ali na tel.št. 01/ 241 60 32; 031 715 485

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji