MLADA NEMŠKA FILHARMONIJA

Zaključek 63. Ljubljana Festivala

28. september 2015
20.00
Unionska dvorana, Grand hotel Union
39, 29 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Dirigent: JONATHAN NOTT 
Solistka: Antoine Tamestit, viola

Program

S. GUBAIDULINA: Koncert za violo in orkester
A. BRUCKNER: Simfonija št. 9 v d-molu, WAB 109

Mlado nemško filharmonijo sestavljajo najboljši študentje nemških glasbenih visokih šol med osemnajstim in osemindvajsetim letom, kar zagotavlja kar najvišjo kakovostno raven skupnega muziciranja. Poleg simfoničnega repertoarja je poudarek tudi na sodobni in zgodnji glasbi. Člani orkestra so udeleženi v vodstvenih strukturah in tako demokratično soodločajo o delu ansambla, ki se razširja tudi na dodatno izobraževanje, zato je najpomembnejša naloga pravzaprav povezava med visokošolskim študijem in poznejšim poklicnim življenjem.

Dirigent Jonathan Nott je nosilec bavarske kulturne nagrade leta 2009, častnega prstana mesta Bamberg in bavarskega reda za zasluge leta 2011. Maestro je priljubljen pri vseh pomembnih orkestrih v Evropi in ZDA. Od lani je Jonathan Nott prvi dirigent in umetniški svetovalec Mlade nemške filharmonije in glasbeni direktor Simfoničnega orkestra iz Tokia. Januarja 2015 je bil imenovan za glasbenega in umetniškega direktorja Orkestra romanske Švice, položaj pa bo zasedel januarja 2017.

Violist Antoine Tamestit, rojen leta 1979 v Parizu, je vzbudil pozornost, ko je v kratkem času osvojil prva mesta na najpomembnejših tekmovanjih v Parizu, Čikagu, New Yorku in Münchnu na prestižnem tekmovanju ARD. Danes igra Tamestit z vsemi pomembnimi orkestri in na številnih prestižnih festivalih.

 

Video

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji