ELIZAVETA MARČENKO, klavir
MIHAIL GRANOV, violončelo

8. koncert mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

30. januar 2020
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačne vstopnice

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

ELIZAVETA MARČENKO, klavir  

MIHAIL GRANOV, violončelo 
OLESJA MOROZOVA, klavir

Na sporedu:

P. I. Čajkovski: Letni časi, op. 37a

***

D. Šostakovič: Sonata za violončelo in klavir, op. 40
J. Klengel: Scherzo v d-molu, op. 6

Elizaveta Marčenko je leta 2019 končala šolanje na Srednji glasbeni šoli Državnega konservatorija Rimskega – Korsakova v Sankt Peterburgu v razredu Z. Zuker. Zdaj študira na Državnem konservatoriju Rimskega – Korsakova v razredu A. Maslova. Leta 2009 je sodelovala na festivalu Vladimirja Spivakova v Moskvi in na mednarodnem festivalu v Abu Dabiju. V letih 2009 in 2010 je sodelovala na mednarodnem glasbenem festivalu Kissinger Sommer v Nemčiji. Od leta 2010 sodeluje na poletnih tečajih in koncertih na festivalu Lempääla soi na Finskem. Svoje prve recitale je imela aprila 2013 v Kemptnu v Nemčiji. Prejela je nagrade na več mednarodnih tekmovanjih: St. Petersburg Christmas Assemblies (prva nagrada, 2009, 2010), Vivat, talent! (prva nagrada, 2011), St. Petersburg Spring (prva nagrada, 2011).Od leta 2017 je članica Glasbene hiše Sankt Peterburga.

Mihail Granov se je rodil leta 2001 v Sankt Peterburgu. Pri sedmih je začel študirati violončelo v Glasbeni šoli št. 41 v Sankt Peterburgu. Leta 2015 se je vpisal na Srednjo glasbeno šolo Državnega konservatorija Rimskega – Korsakova v Sankt Peterburgu v razred A. V. Ivanova in leta 2019 diplomiral iz violončela. Istega leta se je vpisal na Državni konservatorij Rimskega – Korsakova, kjer je študiral v razredu profesorja A. Z. Masarskega. Je zmagovalec mednarodnih tekmovanj, kot so Mednarodno tekmovanje S. I. Savšinskega (prva in druga nagrada, 2011, 2013, Sankt Peterburg), Mednarodni tekmovalni festival otroške glasbene ustvarjalnosti D. D. Šostakovič (prva, druga in tretja nagrada, 2012, 2013, 2015, Sankt Peterburg), VIII. Mednarodno mladinsko tekmovanje E. A. Mravinskega (posebna nagrada za mlade upe, 2012, Sankt Peterburg) in Mednarodno tekmovanje mladinskih uprizoritvenih umetnosti G. V. Sviridova (nosilec diplome, 2011, 2015, Sankt Peterburg), ter tudi zmagovalec V. Odprtega natečaja Sankt Peterburga za mlade izvajalce na godalnih inštrumentih in harfi (prva nagrada, 2013), tekmovalnega festivala Srednje glasbene šole Državnega konservatorija Rimskega – Korsakova v Sankt Peterburgu (prva nagrada, 2013), javnega natečaja mladih izvajalcev glasbe Šostakoviča (prva nagrada, 2017, Sankt Peterburg) ter tekmovanja komornih zasedb, posvečenega stoti obletnici rojstva M. V. Karandašova (prva nagrada, 2018, Sankt Peterburg).

Olesja Morozova je diplomirala na Sanktpeterburškem državnem konservatoriju Nikolaja Rimskega-Korsakova in dokončala podiplomski študij komorne glasbe. Zmagala je na številnih mednarodnih tekmovanjih za klavirski solo, klavirski duo in klavirski trio. Od leta 2013 je članica Sanktpeterburškega tria, ki je leta 2015 zmagal na II. vseruskem glasbenem tekmovanju. Kot članica tria se udeležuje različnih festivalov in izobraževalnih glasbenih prireditev. Nastopa v Nemčiji, Avstriji, Franciji, Litvi, Rusiji ter na Nizozemskem in Švedskem. Od leta 2017 Olesja Morozova poučuje komorno glasbo na Sanktpeterburškem državnem konservatoriju, leta 2019 pa je bila uradna spremljevalka na 16. mednarodnem tekmovanju Čajkovskega.

 

Pomembne informacije

Splošni pogoji