Mihael Mitev, fagot

6. koncert mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

14. januar 2021
18.30
Facebook profil Festivala Ljubljana
Brezplačen ogled
  Ogled video posnetka

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Obveščamo vas, da bo ogled koncerta fagotista Mihaela Miteva možen na Facebook profilu Festivala Ljubljana v četrtek, 14. 1. ob 18.30. Ogled koncerta je brezplačen. Programski list najdete TUKAJ.

Mihael Mitev, fagot
Andreja Kosmač, klavir

Program:
C. Saint-Saëns: Sonata za fagot in klavir v G-duru, op. 168
O. Nussio: Variacije na Pergolesijevo arijo
H. Holliger: Klaus-ur
***
P. M.
Dubois: Sonatina Tango za fagot in klavir
E. Bozza: Récit, Sicilienne et Rondo

Fagotist Mihael Mitev se je po končanem Konservatoriju za glasbo in balet vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani in tam z odliko diplomiral pri svojem očetu in profesorju Z. Mitevu. Študij fagota nadaljuje na Visoki šoli za umetnost v Zürichu pri G. Mandolesiju. Nastopa na Festivalu Ljubljana, koncertih Glasbene mladine ljubljanske in Glasbene mladine Slovenije, festivalih v Zermattu in Grafeneggu idr. Na državnih in mednarodnih tekmovanjih dosega odlične rezultate; nedavno, septembra, se je udeležil Mednarodnega tekmovanja ARD v Münchnu in prišel v drugo etapo. Od oktobra 2019 je solo fagotist Simfoničnega orkestra SNG Maribor, kot gost pa igra tudi v Orchestre de Paris, Musikkolegium Winterthur, Kammerorchester Basel, Slovenski filharmoniji idr. Med letoma 2015 in 2019 je bil član Mladinskega orkestra Evropske unije (EUYO) in Mladinskega orkestra Gustava Mahlerja (GMJO). Z njima je nastopil na najrazličnejših festivalih in koncertnih dvoranah po Evropi in svetu z dirigenti, kot so J. Nott, M. Pintscher, D. Harding, G. Noseda, B. Haitink idr. Leta 2016 je bil v okviru EUYO po opravljeni avdiciji izbran v program akademije Chamber Orchestra of Europe. Maja 2017 je kot solist izvedel delo Heitorja Ville-Lobosa Ciranda das sete notas z orkestrom Mladi ljubljanski solisti v koncertni sezoni Akademije za glasbo v Ljubljani.

Pianistka Andreja Kosmač je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu D. Tomšič Srebotnjak. Po diplomi se je izpopolnjevala pri S. Gadžijevu, M. Van Den Hoeku na Dunajskem lonservatoriju ter na mojstrskih tečajih pri profesorjih J. Lateinerju, L. Brumbergu, S. Falvaiu, R. Vardu in O. Maisenbergu. Že med študijem je imela več samostojnih in komornih koncertov doma in na tujem; je nagrajenka državnih in mednarodnih tekmovanj in dobitnica študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo. Arhivsko je snemala za RTV Slovenija in italijanski RAI ter sodelovala pri izdaji več zgoščenk. Kot solistka je igrala z orkestrom SGBŠ, Orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in leta 2004 kot predstavnica Slovenije z moskovskim Komornim orkestrom Kremelj. Trenutno se posveča predvsem komorni glasbi in nastopa z uveljavljenimi domačimi in tujimi umetniki, zlasti pevci in flavtisti. Pogosto kot korepetitorka sodeluje na mojstrskih tečajih, ki jih vodijo vrhunski umetniki. Kot pedagoginja je dejavna na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kot umetniška sodelavka pa tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Pomembne informacije

Splošni pogoji