MI HA IŠ – KDO SI ČLOVEK?

Razprodano
7. avgust 2014
20:00
Križevniška cerkev, Križanke
Razprodano

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Pojeta in interpretirata besedilo: POLONA VETRIH, SAŠA TABAKOVIĆ
Glasbeniki: Janez Dovč, Boštjan Gombač, Goran Krmac, Vasilij Centrih
Scenografija in kostumi: Rosana Knavs

Produkcija: Cankarjev dom v sodelovanju z Glasbeno agencijo Allegro in Judovskim kulturnim centrom

Ko je v 11. stoletju nastal psalm Mi Ha Iš, ga je veliki rabin pospremil na pot s temi besedami: »Naj ga najde tisti, ki mu žalost razjeda srce. Naj ga pesem potolaži in vlije novo upanje, kajti časi so hudi …« Mi Ha Iš tudi danes išče človeka; pravega človeka, tistega človeka, ki mu je upanje odvzeto, išče psalm Mi Ha Iš, ki govori o prijateljstvu in medsebojnem zaupanju. Kajti tudi zdaj so hudi časi …

Z glasbeno-gledališkim večerom Mi Ha Iš – kdo si človek? bi radi stopili korak naprej. Z lepoto klezmerskih in sefardskih pesmi se želimo približati ljudem ter jim s pesmijo in duhovitimi anekdotami predstaviti nekaj najlepših judovskih običajev.

Avtorica predstave in njene realizacije je dramska igralka Polona Vetrih, ki si je za sodelavce izbrala dramskega igralca Sašo Tabakovića in štiri vrhunske glasbenike, Janeza Dovča na harmoniki, Boštjana Gombača na klarinetu, Vasilija Centriha na violini in Gorana Krmaca na tubi. Kvartet sijajno dopolnjuje dramsko dogajanje in pred poslušalci poteka posebna in nenavadna predstava.

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji