Matic Kovač in Klavirski duo Scaramouche

6. koncert mednarodnega glasbenega cikla MV prestavljena na 18. 3.

18. marec 2015
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Matic Kovač, bas pozavna
Karmen Semič, klavir

Kvartet pozavn:

David Miljančič, tenor pozavna
Matjaž Kafol,  tenor pozavna
Domen Gantar, tenor pozavna
Matic Kovač, bas pozavna

Klavirski duo Scaramouche
Nadja Rus & Neža Koželj

Na sporedu

A. Lebedev: Koncert v enem stavku
F. Hidas: Meditacija za bas pozavno, solo
D. Uber: Romanca
T. Albinoni: Sonata v D-duru (prir. A. Gloudenhooft)
C. Williams in T. Monk (prir. S. Hampton): Round Midnight, za Kvartet pozavn

M. Peternel: Trije psihotiki
W. A. Mozart: Andante z variacijami v G-duru, KV 501
W. Lutoslawski: Variacije na Paganinijevo temo
M. Ravel: La valse, za dva klavirja

Matic Kovač je bil rojen leta 1992 v Ljubljani in je glasbeno pot začel na Glasbeni šoli Vrhnika. Najprej se je učil blok flavto, leto pozneje še bariton. Po petih letih se je začel učiti še pozavno.
Med šolanjem je veliko igral z orkestri, s pihalnim orkestrom Glasbene šole Vrhnika pa se je večkrat udeležil mednarodnih tekmovanj mladinskih orkestrov v Nemčiji, na Slovaškem, Nizozemskem in Madžarskem, kjer so poželi velike uspehe.
Po končanem programu avtoservisnega tehnika na Srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad je spoznal, da mu glasba veliko pomeni, zato se je odločil nadaljevati na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Prvi letnik baspozavne je v študijskem letu 2013/14 naredil pri profesorju Andreju Karbi, pod mentorstvom katerega je na 43. tekmovanju mladih glasbenikov Slovenija (Temsig) v kategoriji III. a, disciplini baspozavna, osvojil zlato plaketo in prvo nagrado.
Matica Kovača bo pri klavirju spremljala Karmen Semič, ki je zaposlena na Konservatoriju kot korepetitorka in profesorica klavirja.

Pianistki Nadja Rus in Neža Koželj že peto leto muzicirata kot Klavirski duo Scaramouche. Njun mentor je Miha Haas. Obe umetnici sta študentki Akademije za glasbo v klavirskem razredu Hinka Haasa.
Leta 2011 sta na državnem tekmovanju Temsig prejeli zlato plaketo in prvo nagrado, kakor tudi posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja in posebno nagrado Društva klavirskih pedagogov Slovenije. Leta 2014 pa sta na istem tekmovanju ponovno prejeli zlato plaketo in prvo nagrado.
Nadja in Neža sta imeli koncerte v Viteški dvorani Križank (Glasbena mladina ljubljanska), v Postojni in Kopru (cikel Pianissimo), v Klubu Cankarjevega doma, Dvorani Slavka Osterca (Glasbena mladina ljubljanska), Kazinski dvorani (Allegro giovanissimo), Dvorani Union (Festival Lent 2014) in Vili Bresciani Attems Auersperg v Cervignanu (Festival Nei suoni dei luoghi).
Izpopolnjevali sta se pri Konstantinu Boginu, Tatjani Ognjanovič, Chiari Bertoglio, Kevinu Robertu Orru, klavirskem Triu di Parma, Tomažu Lorenzu in Rubenu Dalibaltajanu.

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji