Obveščamo vas, da bo koncert Simfoničnega orkestra Radia ORF z Dunaja, ki je bil predviden 8. septembra, izveden 11. septembra v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo lahko opravite pri blagajni Križank.

Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona je potreben izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti pri blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

Marko Hatlak, harmonika

21. julij 2021
19.00
Križevniška cerkev, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji


Program:
J. S. Bach: Francoska suita št. 6 v E-duru, BWV 816
M. Hatlak: Harmagong 2017
J. S. Bach: Angleška suita št. 5 v e-molu, BWV 810

M. Hatlak: Menihi 2021*
J. S. Bach: Partita št. 2 v c-molu, BWV 826

*prva izvedba

Marko Hatlak, virtuoz na harmoniki, je znan kot solist in član raznih zasedb, ki poustvarja repertoar od baroka in klasike do tanga in etna. Študij je opravljal na znameniti Visoki šoli za glasbo Franza Liszta v Weimarju in leta 2008 končal podiplomski študij v Würzburgu. Na začetku kariere, ko je koncertiral solistično z resnimi repertoarji z baročnimi in sodobnimi skladbami, sta bila zanj tako folk kot tango ustvarjalna protiutež (Terrafolk, FUNtango). Zdaj svojo ustvarjalno energijo vse bolj postavlja v ospredje. V skupini Marko Hatlak BAND, ki izvaja funk, latino in rok glasbo, stopa tudi v vlogo pevca in skladatelja. Vsak njegov projekt, pa naj nastopa s Stefanom Milenkovichem, Vlatkom Stefanovskim, Iztokom Mlakarjem, Sabino Cvilak, Nuško Drašček ali Markom Črnčecem, je nekaj edinstvenega in enkratnega. Na solo koncertih poskuša predstaviti različne žanre; od baroka do Mozarta, vmes doda svoje avtorske skladbe, in če priložnost dopušča, tudi druge žanre. Leta 2019 je napisal Živo srebro za harmoniko in orkester in jo izvedel s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Kot solist je nastopal tudi z Moskovsko in Jensko filharmonijo.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.