Marko Arh, rog
Dejan Rumpf, kitara

2. koncert mednarodnega glasbenega cikla

26. oktober 2017
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Marko Arh, rog

Neja Skrbiš, klavir

Program:

R. Strauss: Introdukcija, tema in variacije v Es-duru

J. Françaix: Divertimento

O. Messiaen: Medzvezdni klic za solo rog

***

Dejan Rumpf, kitara

Program:

J. S. Bach: Preludij iz Suite za lutnjo, BWV 995

F. De Fossa: Divertimento št. 2, op. 13

M. Castelnuovo-Tedesco: Pesame dello amor, Gallarda iz Suite Escarraman

L. Berkeley: Sonatina za kitaro št. 1, op. 52

 

Marko Arh se je rodil leta 1994 v Brežicah in se začel učiti rog v Glasbeni šoli Krško pri Dragu Gradišku. Šolanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, trenutno je študent Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu Boštjana Lipovška. Znanje je poglabljal na seminarjih pri priznanih profesorjih, kot so Saar Berger, Johannes Hinterholzer, Luiz Garcia, Mahir Kalmik, Radovan Vlatković. Udeležil se je več državnih in mednarodnih tekmovanj in prejel različne nagrade. Na letošnjem državnem tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov TEMSIG je prejel zlato plaketo in prvo nagrado. Bil je član mednarodnega mladinskega orkestra Junger Künstler Bayreuth. Sodeluje z orkestri SNG Maribor, Akademije za glasbo Ljubljana, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in SNG Ljubljana.

Neja Skrbiš, rojena leta 1994, je sedem razredov klavirja končala na Glasbeni šoli Slovenska Bistrica in izobraževanje nadaljevala v razredu Tatjane Dvoršak na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor (klavir in teoretični modul). Od leta 2013 je študentka klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri Jasminki Stančul. V letu 2016 je z odliko diplomirala, zdaj pa nadaljuje študij na magistrski stopnji. Prejela je številna državna in mednarodna priznanja bodisi kot solistka bodisi kot članica komornih zasedb. Udeležuje se seminarjev pri priznanih pianistih (Ruben Dalibaltayan, Konstantin Bogino …). Še zlasti veliko igra v duu s flavtistko in hkrati sestro dvojčico Živo Skrbiš, s katero redno nastopata po Sloveniji in Avstriji ter se udeležujeta tekmovanj. Udejstvuje se tudi kot aranžerka in skladateljica; skladba Rdeči jezdec, ki jo je napisala skupaj s sestro Živo, je bila izbrana za obvezno skladbo na tekmovanju TEMSIG leta 2013 v kategoriji tolkal II.a.

Dejan Rumpf se je zgodaj začel udeleževati Mörskega mednarodnega festivala kitare v Murski Soboti, na katerem je dvakrat osvojil tretje in enkrat drugo mesto. Na državnem tekmovanju TEMSIG je dvakrat dosegel prvo mesto. Pod mentorstvom Anje Pirjevec se je udeležil mednarodnega tekmovanja kitaristov Zruč nad Sázavou na Češkem in v svoji kategoriji dosegel drugo mesto. Pod mentorstvom Vojka Vešligaja je na mednarodnem tekmovanju kitare v Nišu prejel drugo nagrado in zasedel prvo mesto na tekmovanju v Leskovcu. Kot član dua Indolente je na tem tekmovanju prejel zlato priznanje, na tekmovanju TEMSIG pa srebrno. Med šolanjem na mariborskem Konservatoriju za glasbo in balet so bili njegovi dosežki na mednarodnih tekmovanjih: prvo mesto v Krškem, peto mesto v svoji kategoriji na Guitar art festivalu v Beogradu kot tudi v Kutni Hori na Češkem in tretja nagrada v španskem Petrerju. Nastopil je na Mednarodnem festivalu kitare v Postojni, festivalu Guitar Week na Univerzi v Gradcu in v komorni zasedbi s Stašem Čakšem ter kvartetom Feguš v Viteški dvorani mariborskega gradu. Leta 2013 je prejel diplomo dr. Romana Klasinca za izjemne umetniške dosežke v času šolanja. Je študent četrtega letnika Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu pri Paolu Pegoraru.

Pomembne informacije

Splošni pogoji