María Pagés, flamenko

Predstava ODA ČASU prvič v Sloveniji!
4. julij 2019
21.20
Križanke
29, 25 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.
  • vroč večer v Križankah s španskimi ritmi in flamenkom
  • svetovno uveljavljena umetnica iz Sevilje, znana po lastnem konceptu estetike flamenka
  • plesno potovanje, prežeto s čustvi in inteligenco
  • navdih za predstavo Oda času je plesalka črpala iz svojega osebnega in profesionalnega življenja

Cenjene obiskovalke in obiskovalci, obveščamo vas, da bomo s predstavo Oda času na željo koreografinje in plesalke Maríe Pagés zaradi ustreznejše večerne svetlobe pričeli ob 21.20 uri v Križankah. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Predprodaja vstopnic se je zaključila 3. 5. 2019. Člani kluba Festivala Ljubljana lahko v redni prodaji koristite 10% popust. V klub Festivala Ljubljana se brezplačno včlanite na: https://ljubljanafestival.si/klub/

ODA ČASU 

María Pagés, režija in koreografija

El Arbi El Harti, dramaturgija in besedila

María Pagés, rojena v Sevilli, je svetovno uveljavljena umetnica, znana po lastnem konceptu estetike flamenka. Plesalka, za katero je umetnost brezmejna, si je upravičeno izbojevala pomemben prostor na svetovni plesni sceni. Z uporabo konvencionalnih kod v jeziku flamenka in raziskovanjem njegove notranjosti in zunanjosti se je Pagésova uveljavila kot prava pionirka ustvarjanja flamenka – zvrsti umetnosti, ki se nenehno razvija in je vselej sodobna in živa. V svoji dolgoletni plesni karieri je nastopila na vseh prestižnejših odrih sveta, za svoje delo pa je prejela tudi številne mednarodne nagrade. V Slovenijo se vrača z najnovejšo flamenko koreografijo Oda času, ki v ospredje postavlja minljivost časa in vpliv le-tega na človeško telo, hrepenenje, umetnost in življenje. Navdih je plesalka črpala iz svojega osebnega in profesionalnega življenja, v plesno predstavo pa je spretno vpeljala številne elemente med drugim tudi misli znanih zgodovinskih osebnosti kot so Platon, Marguerite Yourcenar, Jorge Luis Borges, John Cage, Marcel Duchamp, Octavio Paz in drugi.

Video

Pomembne informacije

Splošni pogoji