MANCA IZMAJLOVA: PESMI MOJIH KRAJEV

Dirigent in avtor projekta : Benjamin Izmajlov

10. september 2016
20.30
Križanke
39, 34, 29

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

 

MANCA IZMAJLOVA: Pesmi mojih krajev (Premiera)

Nastopajo:

Manca Izmajlova – mezzosopran

Benjamin Izmajlov – dirigent, producent, avtor priredb ter vsebinska zasnova projekta

Orkester slovenskih solistov

Komorni zbor Ave in številni gostje

Nov projekt Mance in Benjamina Izmajlova, v poklon 25-letnici samostojne Slovenije. Koncert najlepših slovenskih narodnih, ponarodelih in Avsenikovih pesmi v novih priredbah, ob izzidu nove zgoščenke.

Manca Izmajlova praznuje 15. obletnico svoje uspešne glasbene kariere. Srca slovenske publike je osvojila z albumoma Slovanska duša (2007) in Slovensko srce (2008), ki sta bila oba prodana v platinasti nakladi. Koncert Slovanske duše z ruskim filmskim orkestrom je dvakrat razprodano Gallusovo dvorano Cankarjevega doma dvignil na noge. Manca je s koncertnimi predstavitvami obeh albumov navdušila na tisoče ljubiteljev glasbe v Sava centru v Beogradu, Moskovski filharmoniji, Kopenhagnu, Milanu, Atenah, Madridu, Dunaju, Budimpešti, Pragi… Poje v kar 25 jezikih in njeni koncerti so zmeraj polni topline in čustev, ki pričarajo publiki nepozaben večer. Srce Mance Izmajlove pa ostaja doma. Po koncertih v večjih slovenskih mestih sta s soprogom obiskala še manjše slovenske kraje in vasi, v okviru njune turneje optimizma in lepe glasbe “Sto srčnih koncertov”. Publiko močno ganejo njene nepozabne izvedbe slovenskih narodnih, ponarodelih in avsenikovih melodij ter samospevov. V čast 25. obletnice samostojnosti Slovenije sta z Benjaminom pripravila nov projekt, posvečen najlepšim slovenskim pesmim. Poleg svoje liričnosti in tankočutnosti imajo velik pomen za Slovenski narod in želja Mance in Benjamina je, da bi se čimbolj ohranile in zapomnile tudi bodočim generacijam. Koncert bo zares nepozabno doživetje za vse, ki ljubijo slovensko pesem!

Benjamin Izmajlov je koncertni violinist, skladatelj, dirigent, producent in umetniški vodja festivalov. Kot violinist je diplomiral in z odliko magistriral na svetovno znanem Konservatoriju Čajkovski v Moskvi. Je prav tako edini Slovenec, ki je postal solist Moskovske filharmonije. Sodeluje z mnogo mednarodno priznanimi glasbeniki ter redno gostuje na koncertih v drugih državah. Predava na glasbenih inštitucijah in mojstrskih tečajih. Je ustanovitelj in umetniški vodja Slovenske poletne glasbene akademije in Mednarodne akademije Giuseppe Tartini.  Prav tako pa Slovenskega diplomatskega koncerta. Kot producent se je predstavil s Slovansko dušo in Slovenskim srcem, kot skladatelj in aranžer pa z mnogimi priredbami skladb, tako za simfonični orkester, zbor, komorne skupine kot tudi za popularnejše zvrsti. Slovenska publika je lahko prisluhnila pesmi “Amore”, ki jo je izvedla Manca Izmajlova na Melodijah morja in sonca (2014). Na koncertu v Križankah se bo tokrat predstavil kot dirigent simfoničnega orkestra, producent, avtor priredb in vsebinske zasnove. Napisal je večino priredb prelepih slovenskih pesmi, ki so tako dobile nov zven in novo življenje. Ustvarjalnost črpa prav iz ljubezni do svoje domovine, ki je vir njegove izvirnosti, hkrati pa mu odpira svet, da je povsod doma.

Pomembno :

Snežne padavine so aprila poškodovale streho poletnega gledališča Križank. Prireditve se bodo nadaljevale, del prizorišča, ki je namenjen občinstvu, je trenutno nepokrit. 

 

Video

Pomembne informacije

Splošni pogoji