Vse obiskovalce obveščamo, da so 4., 5. in 6. koncert Godalnega kvarteta Tartini, ki so bili predvideni 21. februarja, 28. marca in 11. aprila, zaradi bolezni prestavljeni na jesen. O točnih terminih vas bomo obvestili naknadno. V kolikor vam ti ne bodo ustrezali, ste upravičeni do vračila kupnine. Več informacij najdete tukaj.

MAMMA MIA!, muzikal

16. junij 2023
21.00
Križanke
49 €, 39 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Glasba in besedila: Benny Andersson in Björn Ulvaeus
Besedilo: Catherine Johnson
Dodatne pesmi: Stig Anderson
Dodatni materiali in aranžmaji: Martin Koch
Originalna zamisel: Judy Cramer

Producent: Jurij Franko
Režiser: Jug Radivojević
Prevod in priredba pesmi: Tomaž Domicelj
Prevod besedila: Živa Čebulj
Glasbeni vodja: Patrik Greblo
Koreografinja: Mojca Horvat
Scenograf: Aleksandar Denić
Kostumografinja: Bojana Nikitović
Oblikovalec govora: Martin Vrtačnik

V naslovnih vlogah: Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Damjana Golavšek, Gojmir Lešnjak Gojc, Uroš Smolej, Marjan Bunič, Lea Bartha Pesek, Matjaž Kumelj

Muzikal presežkov in rekordov, ki je navdušil svet in obiskovalce po vsej Sloveniji, se po premoru in epidemiji vrača v Križanke. Na osmo obletnico premiere, 15. junija 2023, se bodo Križanke ponovno prelevile v grški otok, na katerem se dogaja romantična komedija o nasprotujočih si prizadevanjih in sanjah enega dekleta iz 70. in drugega iz 90. let. S čarobno pripovedovalno močjo glasbe in pesmi skupine Abba spoznamo Donno, neodvisno mater samohranilko, ki za izpolnjeno življenje ne potrebuje moškega, ter njeno dvajsetletno hčer Sophie, ki si želi romanco, otroke in veliko pravljično poroko. Kako se konča romantična zgodba, polna optimizma in življenjske energije? Bomo tokrat le izvedeli, kdo je Sophiejin oče?
Ljubezensko zgodbo s pridihom romantične Grčije si tokrat v Križankah lahko ogledate zgolj v omejenem številu izvedb, zato nikakor ne zamudite te izjemne priložnosti in doživite najbolj obiskani muzikal vseh časov v Sloveniji.

Predstava traja približno 2 uri in 45 minut, vključno z odmorom.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Več terminov

MAMMA MIA!, muzikal

15. junij 2023 ob 21.00

Križanke

15

junij

četrtek

21.00

Križanke