Mamma Mia!

Muzikal

18. junij 2017
21.00
Križanke
35,29€

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus, glasba in besedila

Stig Anderson, dodatne pesmi

Catherine Johnson, besedilo

Judy Cramer, po originalni zamisli

Muzikal Mamma Mia! so v originalu v Londonu za Little Star in v sodelovanju z Universalom producirali: Judy Craymer, Richard East, Björn Ulvaeus

Martin Koch, dodatni materiali in aranžmaji

Universal Music Publishing Group, založnik

Jurij Franko, producent

Jug Radivojević, režiser

Tomaž Domicelj, prevod in priredba pesmi

Patrik Greblo, glasbeni vodja

Mojca Horvat, koreografija

Živa Čebulj, prevod besedila

Aleksandar Denić, scenografija

Bojana Nikitović, kostumografija 

Tomaž Pirnat, zborovodja

V naslovnih vlogah: Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Lina Rahne/Veronika Kozamernik, Gojmir Lešnjak – Gojc, Uroš Smolej/Jure Sešek, Marjan Bunič, Matjaž Kumelj

Celotna zasedba obsega več kot 40 izvajalcev.

Muzikal MAMMA MIA! oživlja glasbeno zapuščino legendarne skupine ABBA. Vse od njegove premiere leta 1999 na West Endu v Londonu, si ga je v več kot 40 državah in 170 mestih po vsem svetu ogledalo prek 54 milijonov gledalk in gledalcev.
Romantično zgodbo polno optimizma in življenjske energije, ki se odvija na grškem otoku, izvajajo vrhunska slovenska umetniška imena: Simona Vodopivec Franko (Donna), Lina Rahne/Veronika Kozamernik (Sophie), Alenka Godec (Rosie), Damjana Golavšek (Tanya), Uroš Smolej/Jure Sešek (Sam), Gojmir Lešnjak – Gojc / Jaša Jamnik (Bill), Marjan Bunič (Harry), Matjaž Kumelj (Sky) ter mnogi drugi. Zasedbe vlog za posamezne za predstave se ne objavljajo v naprej.

Abbine večne glasbene uspešnice bodo ob izjemnih koreografijah Mojce Horvat ter pod dirigentsko taktirko maestra Patrika Grebla prvič zaživele v slovenskem jeziku, za kar je z odličnimi prevodi poskrbel glasbenik in kantavtor Tomaž Domicelj.
MAMMA MIA! je romantična komedija o nasprotujočih si prizadevanjih in sanjah enega dekleta iz 70 ih in drugega iz 90 ih let. Skozi čarobno pripovedovalno moč glasbe in pesmi skupine ABBA spoznamo DONNO, neodvisno mater samohranilko, ki za izpolnjeno življenje ne potrebuje moškega, ter njeno dvajsetletno hčer SOPHIE, ki si želi romanco, otroke in veliko pravljično poroko.

Ko bi jo lahko vsaj oče pospremil do oltarja …
Ko bi ji lahko vsaj mama povedala, kdo je njen oče …
Sonce, morje, ljubezen in zvijače so ozadje pripovedi o ženskah, ki so želele imeti vse, in dekletih, ki hočejo srečo do konca svojih dni.
Pa je kdo vprašal moške, česa si oni želijo?

Predstava je prilagojena velikosti odra, kar bo gledalcem omogočalo še bolj intimno doživetje predstave.

Muzikal Mamma Mia! uprizarjamo na podlagi pogodbe z Music Theatre International (MTI), 421 West 54th Street, New York, New York 10019 – tel.: (212) 541-4684, www.mtishows.com.

Video

Pomembne informacije

Splošni pogoji