Obveščamo vas, da bo koncert Simfoničnega orkestra Radia ORF z Dunaja, ki je bil predviden 8. septembra, izveden 11. septembra v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo lahko opravite pri blagajni Križank.

Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona je potreben izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti pri blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

Mahler v Ljubljani

Ensemble Dissonance
Solistka: Nika Gorič, sopran
Marko Letonja, dirigent

Vrhunci 69. Ljubljana Festivala
20. julij 2021
19.00
Križevniška cerkev, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji


Program:
H. Wolf, prir. K. Hvala: »Nebeško življenje«, izbor pesmi v priredbi za sopran in komorni ansambel
V senci mojih kodrov (Spanisches Liederbuch: Weltliche Lieder)
Spancu (Mörike-Lieder)
Anakreontov grob (Goethe-Lieder)
Molitev (Mörike-Lieder)
Pomisli, duša (Mörike-Lieder)
Gozdna deklica (Mörike-Lieder)
Duhovi z Mummelskega jezera (Mörike-Lieder)
Weylin spev (Mörike-Lieder)
Ona je (Mörike-Lieder)
***
G. Mahler, prir. K. Simon: Simfonija št. 4 v G-duru

Program koncerta Mahler v Ljubljani povezuje dela skladateljev Huga Wolfa in Gustava Mahlerja, ki sta skupaj študirala glasbo na Dunaju in si tam celo delila študentsko sobo. Izbor pesmi na besedila Edouarda Mörikeja, Johanna Wolfganga von Göetheja in Josepha von Eichendorfa, ki jih je uglasbil Hugo Wolf, se vsebinsko nanaša na idejo zaključnega stavka Simfonije št. 4 Gustava Mahlerja, ki govori o »nebeškem življenju«. Ensemble Dissonance združuje uspešne glasbenike iz vodilnih slovenskih glasbenih ustanov, ki nastopajo tako doma kot tudi v tujini. V tokratni reducirani zasedbi za komorni ansambel z 22 glasbeniki, ki jih je leta 2007 povezal Klaus Simon, bo skupaj z v tujini živečimi vrhunskimi slovenskimi izvajalci pod vodstvom mednarodno priznanega dirigenta Marka Letonje izvedel Simfonijo št. 4. V solistični vlogi bo nastopila sopranistka Nika Gorič, ki je diplomirala na Univerzi za glasbo in gledališko umetnost v Gradcu. Študij je nadaljevala na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu, kjer je magistrirala in lani naredila umetniški doktorat. V začetku julija 2017 je prejela najprestižnejše priznanje te ugledne londonske akademije, in sicer kraljičino nagrado kot študentka leta.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.