Magnifico & Serbian Army Orchestra

31. maj 2014
21.00
Križanke
dnevna/festivalska - 25/30 € v predprodaji, 30/35 € v redni prodaji

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Festival Druga godba je s svojo 30-letno zgodovino eden najpomembnejših festivalov osrednje Evrope, ki predstavlja glasbe sveta. S svojim konceptom, novimi pristopi in »odkrivanjem« neznanih glasbenih vsebin in geografskih teritorijev je edinstven v tem kulturnem prostoru.

Že četrto leto zapored (2011, 2012, 2013 in 2014) se je festival uvrstil med 25 najboljših mednarodnih festivalov na svetu. Revija Songlines je objavila seznam 25 najboljših mednarodnih festivalov na svetu, med katere se je uvrstila tudi Druga godba, ki je strokovno javnost ponovno prepričala s svojim odličnim festivalskim programom v letu 2013.

Koncept letošnjega jubilejnega festivala bo nadgradnja lanskega izvirnega koncepta, ko je festival potekal brez predaha 29 ur za enotno ceno vstopnice 29 eur. To je bil unikatni pristop tudi v evropskem merilu in je bil lepo sprejet tako med obiskovalci kot tudi v strokovni javnosti. Letos bo festival programsko še izrazitejši, saj bo poleg zvezd iz Afrike, obeh Amerik in Evrope nastopil še eden najpopularnejših izvajalcev iz Slovenije Magnifico. Poleg koncertov bomo pripravili še vrsto spremljevalnih prireditev, od delavnic za otroke in družabnih dogodkov do predavanj in mednarodne konference, ki bo omogocila stik domacih glasbenikov s tujino.

Filmska uspešnica Montevideo, bog te video je dobila nadaljevanje, tokrat z naslovom Montevideo, vidimo se! Glasbo za film, ki je slovensko premiero dočakal v začetku marca, je ponovno prispeval Magnifico. Poleg Magnificovih značilnih melodij daje poseben pečat filharmonični Srbski vojaški orkester, ki s svojim eklektičnim zvokom prikliče ozračje balkanskih šlagerjev in narodnih napevov iz tridesetih let. Magnifico bo prvi slovenski glasbenik v vlogi glavne zvezde festivala Druga godba in bo za to priložnost (in tudi za nastop v Križankah) pripravil poseben show, tudi s presenetljivimi domačimi gosti.

Vstopnice

dnevna vstopnica za 31.5.2014
25 eur v predprodaji (do vključno 29. maja)
30 eur v redni prodaji (od 30. maja dalje)

festivalska vstopnica (vključuje obisk koncertov 30. in 31. maja)
30 eur v predprodaji (do vključno 29. maja)
35 eur v redni prodaji (od 30. maja dalje)

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji