Luka Poljanec, tolkala
Veronika Brecelj, violina

3. koncert mednarodnega glasbenega cikla

23. november 2017
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Luka Poljanec, tolkala

Program:

K. Abe: Marimba d’amore

B. Hammilton: Interzones

A. Masson: Frum

***

Veronika Brecelj, violina

Danijel Brecelj, klavir

Program:

L. van Beethoven: Violin Sonata in G major No 10, Op. 96

E. Ysaÿe: Caprice d’après l’étude en forme de valse de Saint-Saëns 

 

Luka Poljanec (1999) je na Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani sprva igral kljunasto flavto pri Špeli Šnofl, nato se je pri Nebojši Dačkoviću začel učiti tolkala. Večkrat se je udeležil mednarodnega tekmovanja Svirel in na njem postal zlati finalist v letih 2012 in 2010 (z doseženimi sto točkami), leta 2009 je osvojil zlato priznanje, 2011 pa srebrno. Srebrno priznanje je osvojil tudi na 13. tekmovanju Povoletto v Vidmu, na 43. tekmovanju TEMSIG leta 2014 pa srebrno plaketo. Izobražuje se na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu Simona Klavžarja. Pod njegovim mentorstvom je leta 2016 na tekmovanju Svirel postal zlati finalist. Istega leta je nastopil kot solist s pihalnim orkestrom KGBL. Marca 2017 je na tekmovanju TEMSIG prejel zlato plaketo in prvo nagrado, aprila pa izvedel polovico recitala v okviru cikla Dobimo se na Magistratu. Na mednarodnem tekmovanju Svirel 2017 je prejel zlato priznanje in dosegel sto točk. Izpopolnjeval se je na številnih seminarjih pri izjemnih umetnikih, kot so Nebojša Jovan Živković, Katarzyna Myćka, Ney Rosauro, Tchiki duo, Rumi Ogava, Andrea Centazzo in drugi.

Veronika Brecelj (1994) je februarja 2017 z odliko končala dodiplomski študij violine na Univerzi za umetnosti v Berlinu pri Tomaszu Tomaszewskem. Magistrski študij nadaljuje v razredu Silvie Marcovici na graški univerzi, kjer je bila v študijskem letu 2015/16 na izmenjavi v razredu Borisa Kuschnirja. Je večkratna nagrajenka mednarodnih tekmovanj in trikratna prvonagrajenka državnega tekmovanja TEMSIG. V letu 2012 ji je Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana podelil Škerjančevo nagrado za umetniške dosežke. Kot solistka se predstavlja na številnih samostojnih recitalih v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Poljskem in Nizozemskem. Igrala je s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija na festivalu Imago Sloveniae, s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije v abonmaju goriškega Kulturnega centra Lojze Bratuž ter s Simfoničnim orkestrom KGBL v Slovenski filharmoniji. Redno izpopolnjuje svoje znanje na mednarodnih mojstrskih tečajih pri priznanih profesorjih, kot so Igor Ozim, Pavel Vernikov, Ivry Gitlis, Krzysztof Wegrzyn, Yair Kless.

Danijel Brecelj (1988) se je učil klavir pri Sijavušu Gadžijevu na SGBŠ v Ljubljani, diplomo in magisterij je opravil na Višjem nacionalnem konservatoriju za glasbo in ples v Parizu pri Rogerju Muraroju, magistral je tudi v Salzburgu na Mozarteumu v razredu Rolfa Plaggeja in končal specialistični študij na Pianistični akademiji v Imoli pri Leonidu Margariusu. Nastopil je s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Orkestrom Slovenske filharmonije, orkestrom Mitteleuropa Furlanije – Julijske krajine in orkestrom Univerze v Groningenu. Je dvakratni prvonagrajenec tekmovanja TEMSIG, drugonagrajenec mednarodnega klavirskega tekmovanja Mayenne v Franciji in nagrajenec Yamahe Francija.

Pomembne informacije

Splošni pogoji