NOV TERMIN

Luka Mitev, fagot

13. koncert Mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

29. marec 2022
19.00
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačne vstopnice
NOV TERMIN
  Ogled video posnetka

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Obveščamo vas, da je bil koncert, ki je bil predviden 17. marca, prestavljen na 29. marca. Vsem imetnikom vstopnic sporočamo, da menjava ni potrebna. Ostali obiskovalci lahko brezplačne vstopnice za koncert prevzamete pri blagajni Križank.

Sae Lee, klavir
Gost: Mihael Mitev, fagot

Na sporedu:
A. Tansman: Sonatina za fagot in klavir
Z. Šesták: Pet virtuoznih invencij za solo fagot
G. Rossini, prir. F. Gebauer, B. Koenigsbeck: Šest arij za dva fagota iz opere Seviljski brivec
***
W. A. Mozart: Sonata za fagot in violončelo v B-duru, K. 292
C. Saint-Saëns: Sonata za fagot in klavir v G-duru, op. 168

Fagotist Luka Mitev, rojen v Postojni, se je začel učiti fagot pri očetu Zoranu Mitevu. Izobraževanje je nadaljeval na ljubljanskem Glasbenem konservatoriju in tu leta 2015 dobil Škerjančevo nagrado. Kot solist se je prvič predstavil pri dvanajstih s pihalnim orkestrom, kasneje tudi z Obalnim komornim orkestrom in Godalnim orkestrom GŠ Postojna. Udeležil se je več državnih tekmovanj in dosegal odlične rezultate s prvimi nagradami, prejel je tudi vseh sto točk. Redno sodeluje na mednarodnih komornih festivalih, kot so Akademija komorne glasbe v Ferrari, Festival Ljubljana in Festival Lent, v preteklih sezonah je sodeloval tudi na večjih turnejah mladinskega orkestra EUYO. Leta 2020 je bil povabljen na eno največjih tekmovanj Praška pomlad ter spomladansko turnejo slavnega Mladinskega orkestra Gustava Mahlerja (GMJO), žal sta bila oba dogodka zaradi pandemije koronavirusa odpovedana. Predstavil se je na številnih recitalih Glasbene mladine ljubljanske, Festivala Ljubljana ter Glasbene mladine Slovenije. Je štipendist Ministrstva za kulturo Republike Slovenije za študij na Univerzi Mozarteum v Salzburgu pri profesorju Marcu Postinghelu, kjer je junija letos z odliko končal dodiplomski študij, trenutno pa študijsko pot nadaljuje na Visoki šoli za glasbo Hannsa Eislerja v Berlinu pri profesorju Volkerju Tessmannu. Redno se udeležuje številnih seminarjev in svoje glasbeno znanje poglablja pri priznanih glasbenikih in profesorjih, kot so Sergio Azzolini, Gustavo Núñez, Giorgio Mandolesi, Emmanuel Pahud, Stefano Canuti, Radovan Vlatković, Stefan Schilli, Ole Kristian Dahl in drugi.

Sae Lee je diplomirala na tokijski univerzi Toho Gakuen, kjer je študirala pri profesorjih Kazuhiku Nakajimu in Ecuku Tazakiju. V letih 2007 in 2008 je z odliko končala študij klavirja in komorne glasbe na Pariškem glasbenem konservatoriju. Njeni profesorji so bili M. Beroff, E. Le Sage in L. Hadady. Je dobitnica devetih prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih, izpostaviti velja prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Città di Padova in prvo nagrado na mednarodnem pianističnem tekmovanju Alberta Roussla. Kot aktivna komorna glasbenica sodeluje s saksofonistom Mihom Rogina, s katerim nastopata po svetu kot Duo Kalypso. Sae je klavirska spremljevalka primabalerine in direktorice baleta Pariške opere Aurélie Dupont. Nastopila je v več televizijskih in radijskih prenosih po Japonski in Evropi. Trenutno je zaposlena na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.

Pomembne informacije

Splošni pogoji