LAURA FELICIJAN, flavta
NADIA TERNIFI, sopran

11. koncert mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

5. marec 2020
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačne vstopnice

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

LAURA FELICIJAN, flavta
SAE LEE, klavir

NADIA TERNIFI, sopran 
TANJA ŠTERMAN, klavir 

Na sporedu:

C. Frühling: Fantazija za flavto in klavir, op. 55

R. Strauss, prir. E. Pahud: Sonata za flavto in klavir v Es-duru, op. 18

***

R. Strauss: Zueignung, Op. 10, Št. 1

R. Strauss: Die Nacht, Op. 10, Št. 3   

 F. Liszt: Die Lorelei, S. 273/2   

F. Liszt: O, quand je dors, S. 282   

C. Gounod: “Il était un roi de Thulé…Ah! Je ris”(arija Marguerite iz opere Faust)

W. A. Mozart: Solitudini amiche… Zeffiretti lusinghier (arija Ilije iz opere Idomeneo, K. 366)

R. Wagner:Einsam in trüben Tagen” (arija Else iz opere Lohengrin)  

 

Laura Felicijan je flavtistka drugega letnika magistrskega študija Akademije za glasbo v Ljubljani pri profesorju M. Zupanu. Glasbeno pot je začela s sedmimi leti z igranjem kljunaste flavte na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje. Leta 2005 je nadaljevala igranje prečne flavte pri profesorici Š. Zamrnik in po dveh letih jo je tri leta poučevala profesorica A. Zajc Smolčnik. Po končani nižji glasbeni šoli je šolanje nadaljevala na Umetniški gimnaziji Velenje pri profesorici K. Šantl Zupan. Po opravljenem sprejemnem preizkusu se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani. Med študijem je na tekmovanjih tako v Sloveniji kot tujini prejela številna zlata priznanja in prve nagrade. Leta 2018 je bila tudi med tremi finalisti na mednarodnem tekmovanju v Romuniji in kot solistka igrala s filharmonijo Sibius v Romuniji. Je članica komorne skupine Four characters in z njo na državnem tekmovanju Temsig prejela zlato priznanje in prvo nagrado. Sodelovala je na različnih mojstrskih tečajih in se tako izpopolnjevala pri številnih znanih profesorjih, kot so Paolo Taballione, Mario Caroli, Andrea Oliva, Manuel Morales …

Sae Lee (Osaka) je diplomantka Tokijske univerze Toho Gakuen, kjer je študirala pri profesorjih Kazuhiko Nakajima in Etsuko TazakiV letih 2007 in 2008 je z odliko zaključila študij klavirja in komorne glasbe na Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris. Njeni profesorji so bili Michel BeroffEric Le Sage in Laszlo Hadady. Je dobitnica devetih prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih. Izpostaviti velja 1. nagrado na mednarodnem tekmovanju Citta di Padov ain 1. nagrado na mednarodnem pianističnem tekmovanju Albert Roussel. Kot aktivna komorna glasbenica sodeluje s saksofonistom Miho Rogina, s katerim nastopata po svetu kot Duo KalypsoDuo je dobitnik prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih Fnapec (Pariz) in Carlo Soliva (Italija). Sae je klavirska spremljevalka prima balerine in direktorice baleta pariške opere, Aurélie Dupont. Nastopila je v več televizijskih in radijskih prenosih po Japonski in Evropi. Za seboj ima koncerte po Andori, Avstriji, Bolgariji, Franciji, Grčiji, Italiji, Japonski, Nemčiji, Sloveniji, Španiji, Ukrajini in Tajski. Sae Lee je zaposlena na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. 

Nadia Ternifi je študentka petja pri prof. Piji Brodnik na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 2019 je končala študij dentalne medicine na Medicinski fakulteti, trenutno dela kot zobozdravnica pripravnica. Leta 2016 je maturirala iz petja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Editi Garčević-Koželj.
Leta 2013 je na mednarodnem pevskem tekmovanju Lazar Jovanović v Beogradu dosegla zlato nagrado in 3.mesto. V organizaciji Glasbene mladine ljubljanske je nastopila v ciklih recitalov Prisluhnimo v Križankah, Dobimo se na Magistratu in Mladi mladim. Leta 2015 je bila štipendistka in udeleženka mednarodnega pevskega festivala Oper-oder-Spree v Beeskowu, Nemčija. Tam je kot udeleženka nastopala v kolažni operi in dveh gala koncertih s Pruskim komornim orkestrom. Kot solistka je nastopala na novoletnih koncertih simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik in simfoničnega orkestra KGBL, pogosto sodeluje tudi s komornim orkestrom Camerata medica, nazadnje na letošnjem Klicu dobrote. Leta 2016 in 2019 je na Tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije v svoji kategoriji dosegla 1.mesto in zlato plaketo, nazadnje pa še priznanje za najboljšo izvedbo slovenskega samospeva v kategoriji. V duetu s tenoristom Gregorjem Ravnikom je nastopila na recitalu opernih duetov v okviru Festivala Lent. Kot asistentka režiserke in solistka je sodelovala na Slavnostni prireditvi v počastitev stote obletnice UL MF v Gallusovi dvorani. Na festivalu Kammeroper Schloss Rheinsberg 2019 v Nemčiji je nastopila v vlogi Sabine v redko izvajani operi Domenica Cimarose, Gli Orazi e i Curiazi.
Redno se udeležuje pevskih seminarjev pri mednarodno priznanih profesorjih, kot so Giulio Zappa, Rudolf Piernay, Nena Brzaković, Snežana Stamenkovič, Constance Fee, Peter Maus in Breda Zakotnik. Vse do konca študija dentalne medicine je bila štipendistka Mestne občine Ljubljana.

Tanja Šterman je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani leta 1995 v razredu profesorice D. Tomšič Srebotnjak. Po diplomi se je dve leti izpopolnjevala v klavirju in komorni igri na Visoki šoli za glasbo v Budimpešti. Leta 2001 je končala specializacijo na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom D. Tomšič Srebotnjak. Znanje je izpopolnjevala tudi na mednarodnih mojstrskih tečajih pri znanih profesorjih. Leta 1993 je prejela študentsko Prešernovo nagrado. Za seboj ima številne samostojne recitale in komorne koncerte. Kot solistka je trikrat nastopila z Orkestrom Slovenske filharmonije (Saint-Saens, Beethoven, Rahmaninov), leta 1994 pa tudi s Komornim orkestrom iz Padove. Zaposlena je kot umetniška sodelavka na Akademiji za glasbo v Ljubljani.  

Pomembne informacije

Splošni pogoji