Obveščamo vas, da bo koncert Simfoničnega orkestra Radia ORF z Dunaja, ki je bil predviden 8. septembra, izveden 11. septembra v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo lahko opravite pri blagajni Križank.

Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona je potreben izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti pri blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

Latica Honda-Rosenberg, violina
Božo Paradžik, kontrabas

28. julij 2021
19.00
Križevniška cerkev, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

 

 


Latica Honda-Rosenberg, violina
Zuzanna Basinska, klavir

Božo Paradžik, kontrabas
Annalisa Orlando, klavir

Program:
F. Kreisler: Tema in variacije za violino in klavir
E. Bloch: Suita št. 1 za violino solo
E. Ysaye: Poème élégiaque v d-molu, op. 12
S. Lancen: Sonata za kontrabas in klavir
F. Hertl: 30 miniatur za kontrabas in klavir*

*prva izvedba v Sloveniji

Latica Honda-Rosenberg se je v koncertnem svetu uveljavila zelo zgodaj, kot ena najmlajših iz svoje generacije. Študij je opravljala na Visoki šoli za glasbo v Detmoldu, na madridski Glasbeni šoli Reina Sofía in Univerzi za glasbo v Lübecku. Srebrna medalja na tekmovanju Čajkovskega v Moskvi leta 1998 ji je tlakovala pot do mednarodne kariere. Poleg koncertiranja po vsem svetu od leta 2003 poučuje violino na Univerzi za glasbo v Freiburgu, od leta 2009 tudi na Umetniški univerzi v Berlinu. Spremljala jo bo Zuzanna Basinska, poljska pianistka, lavreatka številnih mednarodnih klavirskih tekmovanj in prejemnica državnih častnih nagrad na Poljskem, ki poučuje na Umetniški univerzi v Berlinu in Szczecinu.

Božo Paradžik je diplomiral na Akademiji za glasbo v Pragi. Po študiju je igral na vodilnih mestih v različnih uveljavljenih orkestrih pod taktirko najpomembnejših dirigentov. Po letu 2000, ko je izdal solo debitantski album pri založniški hiši EMI, je ustvaril impresivno solistično kariero. Od leta 2003 je docent za kontrabas na Visoki šoli za glasbo v Freiburgu, od leta 2010 pa še na Visoki šoli za glasbo v Luzernu, svojem rezidenčnem mestu. Njegovi videi na youtubu imajo skupaj več kot 3,5 milijona ogledov. Z Božom Paradžikom bo nastopila Annalisa Orlando, pianistka italijanskega rodu, ki je še prav posebno naklonjena komorni glasbi. Večkrat nagrajena pianistka, ki je študij opravila s summa cum laude, od leta 2019 deluje kot korepetitorka na oddelku za violino na Visoki šoli za glasbo v Freiburgu.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.