Lara Hrastnik, harfa
Kvartet Four Characters

4. koncert mednarodnega glasbenega cikla

Razprodano
6. december 2018
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Razprodano

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Brezplačne vstopnice za koncert Mladih virtuozov si zagotovite na blagajni Križank in na spletni strani www.ljubljanafestival.si

4. koncert mednarodnega glasbenega cikla 

LARA HRASTNIK, harfa
LEONOR MAIA, harfa

KVARTET FOUR CHARACTERS 
Laura Felicijan, flavta
Peter Lackovič, oboa
Jan Pušnik, klavir
Špela Šrgan, klarinet

Na sporedu 

P. Hindemith: Sonata za harfo
B. Britten: Suita za harfo v C-duru, op. 83
P. Patterson: Scorpions (with stings in their tails) za dve harfi, op. 124

***

J. V. Hamm: Dreigespräch
Č. Sojar Voglar: Four Characters
C. Saint-Saëns: Caprice on Danish and Russian Airs, Op. 79

Lara Hrastnik je začela igrati harfo na Glasbeni šoli v Celju, kjer je tudi maturirala. Zdaj obiskuje tretji letnik Akademije za glasbo v Ljubljani pri M. Zlobko Vajgl. Redno se udeležuje tekmovanj in dosega odlične uspehe. Leta 2018 je prejela prvo nagrado na državnem tekmovanju Temsig ter posebna priznanja za doseženih sto točk, za najboljšo izvedbo obvezne skladbe ter za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja. Aprila 2017 je v ciklu Mladi virtuozi Festivala Ljubljana izzvenel njen recital, v katerem je med drugim z godalnim kvintetom izvedla Debussyjevo znano delo Danse sacrée et danse profane. Letos je Lara opravila avdiciji za rezervno mesto v Mladinskem orkestru Gustava Mahlerja ter Evropskem mladinskem orkestru. Dodatno se je že izobraževala pri znanih profesorjih. Lara tudi poučuje harfo na Glasbeni šoli Ljubljana Moste-Polje.

Kvartet Four Characters je bil ustanovljen oktobra 2016. Precej nenavadna zasedba oboe, flavte, klarineta in klavirja je nastala, ko so se za skupno muziciranje odločili štirje študentje Akademije za glasbo Ljubljana. V kvartetu igrajo Laura Felicijan (flavta), Peter Lackovič (oboa), Jan Pušnik (klavir), ter Špela Šrgan (klarinet), vsi zelo dejavni solisti, saj se redno udeležujejo tekmovanj in seminarjev po Evropi. Vse od začetka je njihov mentor prof. M. Šarc. Marca so se udeležili državnega tekmovanja Temsig in osvojili zlato plaketo in prvo mesto. Ta uspeh jim je odprl številna vrata in v prihodnjih mesecih jih čakajo nastopi na festivalih po vsej Sloveniji. Na Temsigu so prvič izvedli skladbo skladatelja Črta Sojarja Voglarja z naslovom Štirje karakterji, po kateri so se tudi poimenovali in je bila napisana prav zanje. Z njo so imeli možnost sodelovati pri projektu zavoda Sploh, imenovanega Zvokotok, ki odkriva nove možnosti klasičnega koncertiranja in dodatno širi izvajalske možnosti.

 

Pomembne informacije

Splošni pogoji