Obveščamo vas, da se opereta Netopir zaradi napovedi slabega vremena prestavi na torek, 7. julija 2020, ob 21. uri na Kongresni trg. Vsem imetnikom vstopnic sporočamo, da menjava vstopnic ni potrebna. Če vstopnice še nimate, jih je nekaj še na voljo. Nakup lahko opravite na Blagajni Križanke, na spletni strani ljubljanafestival.si in na vseh prodajnih mestih mojekarte.si

Opereta Grofica Marica je prestavljena na torek, 8. septembra 2020, ob 20. 30 uri na Kongresni trg. Glede možnosti menjave vstopnic spremljajte aktualne informacije na ljubljanafestival.si.

Beethovnove sonate za klavir in violino- II.

Lana Trotovšek, violina
Maria Canyigueral, klavir

4. avgust 2020
20.00
Viteška dvorana, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Program:
L. van Beethoven 
Sonata za klavir in violino št. 2 v A-duru, Op.12
Sonata za klavir in violino št. 6 v A-duru, Op.30/1
Sonata za klavir in violino št. 9 v A-duru, Op.47

Talentirana violinistka Lana Trotovšek, ljubljenka poslušalstva, mednarodnih koncertnih odrov in svetovno uveljavljenih orkestrov, in Maria Canyigueral, najsijajnejša španska pianistka nove generacije, sta se 250-letnici rojstva Ludwiga van Beethovna poklonili z izvedbo vseh njegovih desetih Sonat za violino in klavir. Lepoto njegovih umetelno zasnovanih violinskih sonat bosta glasbenici, ki ju vežejo prijateljstvo in odmevni pretekli projekti, predstavili na treh večerih. Z njimi pa bosta koncertirali tudi v Španiji in Belgiji.

Na drugem večeru bosta violinistka Lana Trotovšek in večkrat nagrajena španska pianistka Maria Canyigueral predstavili Beethovna kot neukročenega dediča klasicizma, ki drzno posega v tradicijo z novimi skladateljskimi prijemi in polaga vedno večji pomen v part violine kot samostojno virtuozno glasbilo. Violinske sonate opus 30 je napisal v njegovem najtežjem življenjskem obdobju, ko je spoznal in se pripravljal, da bo svetu v Heiligenstadtskem testamentu priznal svojo gluhost. Opus 47 pa je znana Kreutzerjeva sonata, za katero je Beethoven napisal, da je zelo zgoščena, slogovno podobna koncertu, in prav ta dramatski vrtinec jo uvršča med zelo priljubljena dela.

 

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/