Obveščamo vas, da so znani so novi termini in lokacija za predstavo Vsi ptice.
Kupci, ki ste kupili vstopnice za premiero 2. 9., zamenjate vstopnice za nov termin premiere, ki bo 12. 10. 2020 ob 19.00 v Križevniški cerkvi.
Imetniki vstopnic za termine 4. 9., 5. 9., 6. 9., 7. 9. pa lahko zamenjate vstopnico za sledeče termine, ki bodo na novi lokaciji Križevniška cerkev ob 19.00: 13. 10., 14. 10., 31. 10., 14. 11., 22. 11. in 27. 11.
Število vstopnic za posamezen termin je omejeno, za to vam svetujemo čimprejšnjo menjavo vstopnic na Blagajni Križank ali preko e-maila ljubljanafestival@mojekarte.si (potrebno je predložiti vstopnico).

Vse imetnike vstopnic za uprizoritev muzikala Lolita, ki je bila predvidena 24. 8., obveščamo, da je nov termin uprizoritve 30. 11. ob 19.30 v Cankarjevem domu.
Imetnike vstopnic za uprizoritev, ki je bila predvidena 25. 8., obveščamo, da je nov termin uprizoritve 1. 12. ob 19.30 v Cankarjevem domu.
Potrebna je menjava vstopnic, ki jo opravite pri Blagajni Križank.

V kolikor vam nova termina ne ustrezata se prav tako obrnite na Blagajno Križank.

V zaprtih javnih prostorih sta obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok.

Ludwig van Beethoven: FIDELIO, koncertna izvedba

Jaap van Zweden, dirigent

18. avgust 2020
20:00
Gallusova dvorana, Cankarjev dom
79, 59, 29, 19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

  • vera in ljubezen v zvestobo, pogum ter svoboda posameznika v družbi
  • Beethovnova edina opera in ena najbolj zanimivih in nenavadnih oper 19. stoletja
  • Zmaga ljubezni nad zlim
  • ena izmed največjih mojstrovin svetovne operne literature
  • Nastala je v času, ko je skladatelj pisal pisma skrivnostni ženski, »nesmrtno ljubljeni«, in ji posvetil to opero.

Festivalski orkester iz Gstaada 
Zbor Brnske filharmonije 
Jaap van Zweden, dirigent

Zasedba:
Leonore: Anja Kampe, sopran
Florestan: Jonas Kaufmann, tenor
Don Fernando: Matthias Winckhler, basbariton
Don Pizarro:Falk Struckmann, bariton
Rocco: Andreas Bauer Kanabas, bas
Marzelline: Christina Landshamer, sopran
Jaquino: Patrick Grahl, tenor
Peter Simonischeck, igralec

Edina opera Ludwiga van Beethovna, Fidelioobravnava tematiko, ki je bila zelo blizu skladatelju: triumf svobode nad tiranijo in zmago človeka nad politično nepravičnostjo. V Beethovnovem letu jo bomo na Festivalu Ljubljana lahko slišali v koncertni izvedbi z mednarodno pevsko zasedbo, ki jo sestavljajo vznemirljiva operna imena in ob spremljavi Festivalskega orkestra iz Gstaada. Taktirko bo imel nizozemski dirigent Jaap van Zweden, mednarodno uveljavljeni dirigent, glasbeni vodja Newyorške filharmonije, ki ga z orkestrom iz Gstaada povezuje več uspešnih in odmevnih sodelovanj. Festivalski orkester iz Gstaada od leta 2010 združuje najboljše švicarske glasbenike, ki so zaposleni v najpomembnejših švicarskih orkestrih iz Züricha, Basla in Brna. Z briljantnimi izvedbami iz leta v leto umetniško zori, do danes pa se je uveljavil kot prvorazredni orkester, znan po svoji koncertni karizmi. V glavnih vlogah bosta zapela dva izmed najbolj iskanih pevcev tega časa, nemška sopranistka Anja Kampe v vlogi junakinje Leonore in nemški tenorist Jonas Kaufmann kot Florestan.

 

Pomembne informacije

Splošni pogoji