Komorni orkester milanske Scale

Massimo Mercelli, flavta
Massimo Quarta, violina

1. avgust 2019
20.00
Narodna galerija
14 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Predprodaja vstopnic se je zaključila 15. 6. 2019. Člani kluba Festivala Ljubljana lahko v redni prodaji koristite 10% popust. V klub Festivala Ljubljana se brezplačno včlanite na: https://ljubljanafestival.si/klub/. Popust ne velja na dan dogodka.

Z repertoarjem, ki bo obsegal dela Tartinija, se bo s solistoma Massimom Mercellijem in Massimom Quarto predstavil Komorni orkester milanske Scale. Orkester je od ustanovitve leta 1982 koncertiral že v številnih najprestižnejših dvoranah, pogosto pa z njim sodelujejo tudi uspešni instrumentalni in vokalni solisti. Flavtist Massimo Mercelli je svetovno znan flavtist in reden gost Ljubljana Festivala, violinist Massimo Quarta pa je nagrajenec mnogo tekmovanj in pogost glasbeni partner glasbenikov mednarodnega slovesa. Na letošnjem Ljubljana Festivalu bo Komorni orkester milanske Scale nastopil kar dvakrat, najprej v Ljubljani, dan kasneje pa še v Piranu, rojstnem mestu Giuseppeja Tartinija, enega vodilnih evropskih violinskih virtuozov in skladateljev 18. stoletja. Koncerta bosta potekala v okviru evropskega čezmejnega projekta tARTini, ki z namenom spodbujanja kulturnega turizma in promocije kulturne dediščine povezuje institucije od Pirana prek Ljubljane in Trsta do Padove.


Program:
G. Tartini: Koncert za flavto in godala št. 4 v D-duru, gimo 291
G. Tartini: Koncert št. 6 v G-duru, gimo 293
G. Tartini: Koncert za violino in godala v e-molu, D. 56
G. Tartini: Koncert za violino in godala v A-duru, D. 96

Koncert Komornega orkestra milanske Scale je spremljevalni dogodek 67. Ljubljana Festivala in bo potekal v okviru projekta tARTini, ki je sofinanciran iz programa čezmejnega sodelovanja Italija-Slovenija.

Pomembne informacije

Splošni pogoji